
Troškinukas su paukštiena ir daržovėmis
Šis troškinys su paukštiena ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas šaltoms dienoms, kai norisi kažko šilto ir sočio. Troškinyje gausu šviežių daržovių, tokių kaip bulvės, morkos, cukinija ir pupelės, kurios kartu su paukštiena sukuria turtingą ir maistingą patiekalą. Petražolių ir krapų prieskoniai suteikia šviežumo ir aromato, o šiek tiek čili pipiriukų prideda malonaus aštrumo.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Tinka troškinimui)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms ir paukštienai pjaustyti)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
- 500 g Paukštiena - Supjaustyta kubeliais
- 200 g Pupelės - Šviežios arba konservuotos
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos kubeliais
- 3 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Cukinija - Supjaustyta kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1-2 vnt Čili pipiriukai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Paukštienos sultinio kubeliai
- Sauja Petražolės - Smulkintos
- Sauja Krapai - Smulkinti
- 100 g Grietinė - Pagardinimui
Gaminimo eiga
- Didelį puodą įkaitinti ir į jį sudėti paukštienos gabalėlius. Kepti ant vidutinės ugnies, kol paukštiena lengvai apskrus.
- Į puodą pridėti svogūną ir čili pipiriukus. Kepti, kol svogūnai taps skaidrūs.
- Į puodą sudėti morkas, bulves, cukiniją ir pupeles. Viską gerai išmaišyti.
- Pridėti paukštienos sultinio kubelius ir užpilti vandeniu, kad daržovės būtų apsemtos. Užvirti, tada sumažinti ugnį ir troškinti apie 30 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Prieš pabaigą pridėti petražoles ir krapus. Paskaninti grietine ir patiekti karštą.
Pabaigai…
Jei mėgstate aštrų maistą, galite pridėti daugiau čili pipiriukų. Taip pat galite naudoti kitokias daržoves, priklausomai nuo sezono ir skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 30mg