Troškinys kitaip

Troškinys kitaip

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Jei atsibodo tradiciniai troškiniai, norisi naujų skonių ir atradimų, siūlome pasigaminti šį kvapnų, spalvingą minkštos vištienos ir daržovių troškinį, pagardinta traškia sluoksniuotos tešlos plutele.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g vištienos krūtinėlės filė
  • 1 svogūno galva
  • Pora česnako skiltelių
  • 2-3 bulvės
  • 100 konservuotų žirnelių
  • 2-3 morkos
  • 50 g sviesto
  • 3-4 šaukštai miltų
  • 2 puodeliai vištienos sultinio
  • Pora lakštų sluoksniuotos tešlos
  • Prieskoniai: druska, pipirai
  • Aliejus kepimui, kiaušinis patepimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir sudėkite vištienos filė pjaustytą kubeliais, pagardinkite prieskoniais.
  • Patroškinkite mėsytę, kol suminkštės, tuomet išimkite ir į tą pačią keptuvę suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintas česnako skilteles, nedideliais kubeliais supjaustytas bulves ir morkas, žirnelius, įdėkite gabalėlį sviesto, įberkite šiek tiek miltų viską gerai išmaišykite, supilkite sultinį, paragaukite ar netrūksta prieskonių. Palikite šiek tiek pasitroškinti, kad daržovės suminkštėtų.
  • Po 10-15 min atgal į keptuvę suberkite troškintą vištieną.
  • Ant keptuvės viršaus uždėkite iškočiotus sluoksniuotos tešlos lakštus, juos patepkite kiaušiniu ir visą keptuvę perkelkite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite apie 30 min, kol tešla gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Pabaigai…

Skanaus!
Recepto raktažodžiai Apkepas, Daržovių apkepas, Daržovių patiekalai, Daržovių troškinys, Greitai pagaminami, Kepti orkaitėje, Patiekalai iš vištienos, Patiekalai pietums, Patiekalai visai šeimai, Sveiki patiekalai, Troškinys, Vištiena, Vištienos faršo patiekalai, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai