Troškinys kitaip
Jei atsibodo tradiciniai troškiniai, norisi naujų skonių ir atradimų, siūlome pasigaminti šį kvapnų, spalvingą minkštos vištienos ir daržovių troškinį, pagardinta traškia sluoksniuotos tešlos plutele.
Ingredientai
- 500 g vištienos krūtinėlės filė
- 1 svogūno galva
- Pora česnako skiltelių
- 2-3 bulvės
- 100 konservuotų žirnelių
- 2-3 morkos
- 50 g sviesto
- 3-4 šaukštai miltų
- 2 puodeliai vištienos sultinio
- Pora lakštų sluoksniuotos tešlos
- Prieskoniai: druska, pipirai
- Aliejus kepimui, kiaušinis patepimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir sudėkite vištienos filė pjaustytą kubeliais, pagardinkite prieskoniais.
- Patroškinkite mėsytę, kol suminkštės, tuomet išimkite ir į tą pačią keptuvę suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintas česnako skilteles, nedideliais kubeliais supjaustytas bulves ir morkas, žirnelius, įdėkite gabalėlį sviesto, įberkite šiek tiek miltų viską gerai išmaišykite, supilkite sultinį, paragaukite ar netrūksta prieskonių. Palikite šiek tiek pasitroškinti, kad daržovės suminkštėtų.
- Po 10-15 min atgal į keptuvę suberkite troškintą vištieną.
- Ant keptuvės viršaus uždėkite iškočiotus sluoksniuotos tešlos lakštus, juos patepkite kiaušiniu ir visą keptuvę perkelkite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepkite apie 30 min, kol tešla gražiai paruduos.
- Skanaus!
Pabaigai…
Skanaus!