Troškinys su vištienos širdelėm ir kepenėlėm
Mes per mażai arba iśvis nevartojame subproduktų, kurie yra ne tik skanūs, pigūs, bet ir labai naudingi. Dukrai skaniausia su makaroniukais. Naudoju kvietinius, pilno grūdo.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio, troškinimui)
- Keptuvė (Apkepti daržovėms ir kepenėlėms)
- Peilis (Daržovių smulkinimui)
- Pjaustymo lentelė
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 300 g Vištienos širdelės
- 300 g Vištienos kepenėlės
- 1 vnt Morka - Smulkiai tarkuota
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 3 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 200 ml Pienas - Kepenėlėms mirkyti
- 2 v.š. Ghee sviestas - Kepenėlėms apkepti
- 1 vnt Lauro lapas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Džiovintos žolelės - Pagal skonį
- 300 g Kvietiniai pilno grūdo makaronai - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Nuplaukite ir išvalykite vištienos kepenėles bei širdeles. Kepenėles užmerkite piene 30 minučių. Širdeles pavirkite 20 minučių, nugraibydami putas.
- Apkepkite smulkintus svogūnus, morkas ir česnakus keptuvėje su ghee sviestu. Sudėkite apkeptas daržoves į puodą su širdelėmis ir sultiniu, kuriame jos virė.
- Lengvai apkepkite numirkytas ir nuplautas kepenėles toje pačioje keptuvėje, kol jos šiek tiek apskrus. Sudėkite kepenėles į puodą su širdelėmis ir daržovėmis.
- Įpilkite šlakelį pieno, pridėkite lauro lapą, druską, pipirus ir džiovintas žoleles. Virkite apie 10 minučių, kol sutirštės.
- Patiekite troškinį su kvietiniais pilno grūdo makaronais.
Pabaigai…
Kepenėles užmerkite piene, kad pasišalintų visi negerumai. Tai močiutės patarimas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg