Trupininis obuolių pyragas su ledais

Trupininis obuolių pyragas su ledais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis trupininis obuolių pyragas yra šiltas, kvapnus ir patiekiamas su ledais. Receptas buvo šiek tiek pakoreguotas, kad atitiktų asmeninius pageidavimus. Išskirtinis šio recepto bruožas yra tai, kad obuoliai yra sumaišomi su cinamonu ir ruduoju cukrumi, o tešla ruošiama su mažesniu cukraus kiekiu. Tai suteikia pyragui subtilų, neperkrautą saldumą ir puikiai derina su švelniu ledų skoniumi.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 45 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
  • Kepimo popierius
  • Burokinė tarka (Sviestui tarkuoti)
  • Didelis dubuo (Ingredientams sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 400 g Miltai
  • 200 g Sviestas - Kambario temperatūros arba tarkuotas
  • 80 g Rudasis cukrus
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • Žiupsnelis Druska
  • Žiupsnelis Cinamono

Įdaras

  • 4 vnt Obuoliai
  • 1 vnt Citrina
  • 100 g Rudasis cukrus - Sumaišyti su obuoliais

Gaminimo eiga
 

  • Pasiruoškite obuolius: nuplaukite, supjaustykite ir sumaišykite su cinamonu bei ruduoju cukrumi.
  • Visus birius ingredientus sumaišykite viename dubenyje. Pridėkite kiaušinį ir sviestą (galite naudoti kambario temperatūros sviestą arba tarkuotą šaltą sviestą). Gerai išmaišykite, kad gautumėte birią masę.
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pusę tešlos masės sudėkite į formą, suspauskite ir pakelkite šonus. Užberkite paruoštus obuolius ant tešlos.
  • Ant obuolių užberkite likusią tešlą. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.
  • Patiekite pyragą šiltą su ledais.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairius obuolių tipus, bet geriausia rinktis rūgščius obuolius, kad subalansuotumėte saldumą. Taip pat galite pridėti riešutų ar razinų į įdarą, jei norite.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 150gBaltymai: 4gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 100gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Ledai, Obuolių pyragas, Trupininis pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating