Trupininis pyragas su varške ir juodųjų serbentų uogiene
Šis trupininis pyragas yra puikus pasirinkimas visiems, mėgstantiems derinti saldų varškės skonį su šiek tiek rūgštoka juodųjų serbentų uogiene. Receptas yra paprastas, bet rezultatas nustebins visus. Pyragas idealiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (20×30 cm, išklota kepimo popieriumi)
- Šaldymo kamera
- Dubuo tešlai
- Dubuo įdarui
- Šluotelė
- Tarkavimo įrankis
Ingredientai
Tešla
- 300 g Margarinai tirpinti
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 st Cukrus
- Žiupsnelis Druska
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 3-4 st Miltai (200 ml stiklinės)
Įdaras
- 280 g Juodųjų serbentų uogienė
- 550 g Varškė (9%)
- 2 vnt Kiaušiniai
- 0.5 st Cukrus
Gaminimo eiga
- Tešlą išminkome ir 1/3 dedame į šaldymo kamerą.
- Didesnę dalį tešlos dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir paskirstome tolygiai.
- Tepame uogienę ant tešlos pagrindo.
- Dedame varškę ir užtarkuojame 1/3 iš šaldymo kameros tešlą.
- Kepame 180°C temperatūroje 45-55 minutes.
- Leidžiame pyragui atvėsti ir patiekiame. Skanaus!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg