Tušynė su Perlinėmis Kruopomis

Tušynė su Perlinėmis Kruopomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Senai pamirštas receptas Tušynė, kurią vadindavome taip, kaip mūsų seneliai. Ši sriuba yra pagaminta iš kopūstų, bulvių, morkų, žirnelių ir spirgučių su svogūnais. Pridedama šiek tiek perlines kruopos, likusios nuo vakar. Puikus pasirinkimas šaltam orui ir jaukiems šeimos vakarams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Katilas (Sriubai virti)
  • Keptuvė (Spirgučiams su svogūnu pakepinti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

Daržovės

  • 1 vnt Kopūstas
  • 4 vnt Bulvės
  • 2 vnt Morkos
  • 1 puodelis Žirneliai - Šaldyti arba švieži

Spirgučiai

  • 200 g Spirgučiai - Pakepinti su svogūnu
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • 1/2 puodelio Grietinėlė
  • 1 puodelis Perlinės kruopos - Likusios nuo vakar

Gaminimo eiga
 

  • Nuskustas morkas ir bulves sudedame į katilą. Dedame kopūstą ir prieskonius. Verdame.
  • Keptuvėje pakepiname spirgučius su svogūnu ir, baigiant virti daržovėms, sudedame į katilą. Pačioje pabaigoje dedame žirnelius.
  • Prieš pat pabaigą supilame grietinėlę ir sudedame likusias perlines kruopas. Skanaus!

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis ir prieskoniais pagal savo skonį. Perlinės kruopos suteikia sriubai malonų tekstūrą ir sotumą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 120IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kopūstai, Perlinės kruopos, Spirgučiai, Tušynė, Žirneliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating