Tušynė su Perlinėmis Kruopomis
Senai pamirštas receptas Tušynė, kurią vadindavome taip, kaip mūsų seneliai. Ši sriuba yra pagaminta iš kopūstų, bulvių, morkų, žirnelių ir spirgučių su svogūnais. Pridedama šiek tiek perlines kruopos, likusios nuo vakar. Puikus pasirinkimas šaltam orui ir jaukiems šeimos vakarams.
Reikalingi Įrankiai
- Katilas (Sriubai virti)
- Keptuvė (Spirgučiams su svogūnu pakepinti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Daržovės
- 1 vnt Kopūstas
- 4 vnt Bulvės
- 2 vnt Morkos
- 1 puodelis Žirneliai - Šaldyti arba švieži
Spirgučiai
- 200 g Spirgučiai - Pakepinti su svogūnu
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- Prieskoniai - Pagal skonį
- 1/2 puodelio Grietinėlė
- 1 puodelis Perlinės kruopos - Likusios nuo vakar
Gaminimo eiga
- Nuskustas morkas ir bulves sudedame į katilą. Dedame kopūstą ir prieskonius. Verdame.
- Keptuvėje pakepiname spirgučius su svogūnu ir, baigiant virti daržovėms, sudedame į katilą. Pačioje pabaigoje dedame žirnelius.
- Prieš pat pabaigą supilame grietinėlę ir sudedame likusias perlines kruopas. Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis ir prieskoniais pagal savo skonį. Perlinės kruopos suteikia sriubai malonų tekstūrą ir sotumą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 120IUVitaminas C: 20mg