Uogų ir obuolių pyragas

Uogų ir obuolių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis uogų ir obuolių pyragas yra labai lengvas ir greitas, puikiai tinka bet kokiai progai. Pati receptą radau interneto platybėse ir šiek tiek pakeičiau pagal savo skonį. Man patiko naudoti šaldytas braškes, mėlynes ir avietes, o taip pat pridėjau kelis obuolius, kurie suteikė pyragui papildomo skonio. Pyragas tiesiog tirpsta burnoje!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm skersmens)
  • Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)
  • Šaukštas (Tešlai pilti)

Ingredientai
  

  • 1 puodelis Miltai - Dejau iš akies
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 50 g Ištirpintas sviestas
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • pagal skonį Cukrus - Aš dėjau daugiau, nes uogos buvo rūgščios
  • pagal skonį Uogos - Tinka šviežios arba šaldytos
  • 3 vnt Obuoliai - Nebūtina, bet aš dėjau

Gaminimo eiga
 

  • Į apvalią kepimo formą sudėti uogas (aš naudojau šaldytas braškes, mėlynes ir avietes).
  • Obuolius supjaustyti ir sudėti į formą, paskirstyti tolygiai.
  • Maišymo dubenyje sumaišyti miltus, kiaušinius, ištirpintą sviestą, kepimo miltelius ir cukrų. Tešlą pilti ant uogų ir obuolių.
  • Ant tešlos užlašinti mėlynių uogienės ir šaukšteliu sujungti dėmes, kad būtų gražus raštas.
  • Kepkite 190°C temperatūroje 40-50 minučių, kol pyragas bus gražiai auksinės spalvos.

Pabaigai…

Pyragas puikiai tinka tiek šviežias, tiek atvėsęs. Galite eksperimentuoti su įvairiomis uogomis ir obuolių rūšimis, kad gautumėte skirtingus skonius.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Desertai su uogomis, Greitas pyragas, Obuolių pyragas, Uogų pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai