Uogų pyragas su trupiniais

Uogų pyragas su trupiniais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis uogų pyragas su trupiniais yra puikus desertas tiems, kurie mėgsta paprastą, tačiau skanų kepinį. Įvairios uogos suteikia gaivumo, o traškūs trupiniai viršuje – nepakartojamą skonį. Pyragas puikiai tinka savaitgalio vaišėms ar kaip skanus desertas prie kavos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 12 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, 20×30 cm)
  • Dubuo (Tešlos maišymui)
  • Šakutė (Trupiniams formuoti)
  • Mentelė (Tešlai paskleisti)

Ingredientai
  

  • 300 g Miltai
  • 150 g Sviestas - Atšaldytas, supjaustytas gabalėliais
  • 100 g Cukrus - Baltas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 500 g Mišrios uogos - Šviežios arba šaldytos
  • 1 a.š. Krakmolas - Berti į uogas
  • Žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Miltus, cukrų ir druską sumaišyti dubenyje. Įdėti sviestą ir trinti pirštais, kol mišinys taps panašus į stambius trupinius.
  • Įmušti kiaušinį ir sumaišyti tešlą. Pusę tešlos iškloti į kepimo formą, suformuoti pagrindą.
  • Uogas sumaišyti su krakmolu ir tolygiai paskleisti ant tešlos pagrindo.
  • Ant viršaus užberti likusią tešlą, kad susidarytų trupiniai.
  • Kepkite 180°C temperatūroje apie 40-45 minutes, kol viršus taps gražios auksinės spalvos.
  • Atvėsus pyragui, apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti gabalėliais.

Pabaigai…

Jei naudojate šaldytas uogas, būtinai jas atšildykite ir nusausinkite, kad pyragas nebūtų per daug drėgnas.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 4gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Trupiniai, Uogų pyragas, Vasaros desertai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai