Užkandinis blinas su kopūstais

Užkandinis blinas su kopūstais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas – tai paprastas ir greitas užkandinis blinas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka kopūstai. Tradiciškai šis patiekalas yra paruošiamas greitam ir sotaus užkandžiui, kai norisi kažko lengvo, bet maistingo. Dėl savo paprastumo jis puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Patiekalas ypač tinkamas šaltuoju metų laiku, kai šviežių daržovių pasirinkimas ribotas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai suplakti)
  • Keptuvė (Blynams kepti)
  • Mentelė (Blynams apversti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Kviečių miltai
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 200 ml Pienas
  • 1 šaukštas Aliejus - Kepimui
  • 1 žiupsnelis Druska
  • 300 g Kopūstai - Smulkiai supjaustyti

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite miltus su druska ir kiaušiniais. Po truputį įpilkite pieną, nuolat maišydami, kol gausite vientisą tešlą.
  • Į tešlą įmaišykite smulkiai pjaustytus kopūstus.
  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir įpilkite po samtį tešlos, kad suformuotumėte nedidelį blynelį. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol blynas taps auksinės spalvos, tuomet apverskite ir kepkite kitą pusę.
  • Patiekite karštus blynus kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

Pabaigai…

Jeigu norite sodresnio skonio, į tešlą galite pridėti šiek tiek sūrio arba šoninės.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 12gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Blinas, Greitas receptas, Kopūstai, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai