
Užkandžiai svečiams su lašiša ir varškės spurgytėmis
Kai laukiate svečių, svarbu paruošti skanių ir įvairių užkandžių. Šis receptas apima naminę sūdytą lašišą, keptą batonos su sviestu, varškės spurgytes, kalmarus tešloje iš karšto oro gruzdintuvės ir įvairius daržovių bei mėsos užkandžius. Viską pagaminti namuose nėra brangu ir tai suteikia jūsų stalui ypatingo žavesio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kalmarams ir spurgytėms kepti)
- Karšto oro gruzdintuvė (Kalmarams tešloje kepti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir duonai pjaustyti)
- Peilis (Pjaustymui)
Ingredientai
- Naminė sūdyta lašiša
- 1 vnt Batonas - Skrudintas
- Sviestas - Aptepti batonas
Varškės spurgytės
- 1 kg Varškė
- 4 vnt Kiaušiniai
- Cukrus - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- Vanilinis cukrus - Pagal skonį
- Miltai - Iš akies
- Cukraus pudra - Apibarstyti
- Karšto oro gruzdintuvėje kepti kalmarai tešloje
- Barankytės įdarytos faršu
- Faršo kukuliukų vėrinukai su pomidoriuku ir ridikėliu
- Naminė kepeninė
- Duonytė
- Daržovės
Gaminimo eiga
- Naminę lašišą pjaustyti plonais griežinėliais. Skrudinti batoną ir aptepti sviestu. Uždėti lašišą ant batono.
- Sumaišyti varškę, kiaušinius, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir miltus. Formuoti spurgytes ir kepti jas keptuvėje. Apibarstyti cukraus pudra.
- Kalmarus tešloje kepti karšto oro gruzdintuvėje iki auksinės spalvos.
- Įdaryti barankytės faršu ir kepti, kol bus paruoštos.
- Sumaišyti faršą su prieskoniais ir formuoti kukuliukus. Verti juos ant iešmelių kartu su pomidoriukais ir ridikėliais.
- Patiekti visus paruoštus užkandžius kartu su daržovėmis ir naminė kepenine bei duonyte.
Pabaigai…
Varškės spurgytes galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Kalmarus tešloje geriausia kepti prieš pat patiekimą, kad išliktų traškūs.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 100gBaltymai: 50gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg