Užkandžiai svečiams su lašiša ir varškės spurgytėmis

Užkandžiai svečiams su lašiša ir varškės spurgytėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai laukiate svečių, svarbu paruošti skanių ir įvairių užkandžių. Šis receptas apima naminę sūdytą lašišą, keptą batonos su sviestu, varškės spurgytes, kalmarus tešloje iš karšto oro gruzdintuvės ir įvairius daržovių bei mėsos užkandžius. Viską pagaminti namuose nėra brangu ir tai suteikia jūsų stalui ypatingo žavesio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Kalmarams ir spurgytėms kepti)
  • Karšto oro gruzdintuvė (Kalmarams tešloje kepti)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir duonai pjaustyti)
  • Peilis (Pjaustymui)

Ingredientai
  

  • Naminė sūdyta lašiša
  • 1 vnt Batonas - Skrudintas
  • Sviestas - Aptepti batonas

Varškės spurgytės

  • 1 kg Varškė
  • 4 vnt Kiaušiniai
  • Cukrus - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • Vanilinis cukrus - Pagal skonį
  • Miltai - Iš akies
  • Cukraus pudra - Apibarstyti
  • Karšto oro gruzdintuvėje kepti kalmarai tešloje
  • Barankytės įdarytos faršu
  • Faršo kukuliukų vėrinukai su pomidoriuku ir ridikėliu
  • Naminė kepeninė
  • Duonytė
  • Daržovės

Gaminimo eiga
 

  • Naminę lašišą pjaustyti plonais griežinėliais. Skrudinti batoną ir aptepti sviestu. Uždėti lašišą ant batono.
  • Sumaišyti varškę, kiaušinius, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir miltus. Formuoti spurgytes ir kepti jas keptuvėje. Apibarstyti cukraus pudra.
  • Kalmarus tešloje kepti karšto oro gruzdintuvėje iki auksinės spalvos.
  • Įdaryti barankytės faršu ir kepti, kol bus paruoštos.
  • Sumaišyti faršą su prieskoniais ir formuoti kukuliukus. Verti juos ant iešmelių kartu su pomidoriukais ir ridikėliais.
  • Patiekti visus paruoštus užkandžius kartu su daržovėmis ir naminė kepenine bei duonyte.

Pabaigai…

Varškės spurgytes galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Kalmarus tešloje geriausia kepti prieš pat patiekimą, kad išliktų traškūs.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 100gBaltymai: 50gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Lašiša, Užkandžiai, Varškės spurgytės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai