
Užmerkti bandelės su braškių džemu ir pudingu
Kam atsibodo mano bundeliukai, tai užmerkiam akis ir nežiūrim 🤷🏼♀️🤣 O man tai čia kasdieninė duona, kaip kitiems mėsa 🤣. Šios bandelės yra minkštos, kvapnios ir puikiai tinka tiek desertui, tiek užkandžiams.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Kepimo forma (Didelė, plokščia kepimo skarda)
- Kepimo popierius
- Tešlos kočėlas (Tešlai kočioti)
- Peilis (Juostelėms pjaustyti)
- Šepetėlis (Bandelėms aptepti)
Ingredientai
Tešla
- 700 g Miltai
- 25 g Šlapios mielės
- 200 ml Šiltas pienas
- 100 ml Kefyras
- 120 g Cukrus - (arba pagal poreikį)
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Sviestas - Tirpintas
- 8 g Vanilinis cukrus
- Žiupsnelis druskos
Įdaras
- Braškių džemas
- Pudingas
Gaminimo eiga
- Pieną pašildyti su cukrumi. Į dubenį sutrupinti mieles, užpilti pienu, uždengti dubenį ir palikti mieles suaktyvėti. Kai suaktyvėja, supilti kefyrą, mušti kiaušinius, dėti vanilinį cukrų, druską ir viską gerai išmaišyti. Dalimis įsijoti miltus, kai beveik nebelieka sausų miltų, supilti tirpintą sviestą. Užminkyti tešlą, ji turi būti labai minkšta. Dėti į dubenį ir palikti pakilti.
- Pakilus tešlai, ją pasidalinti nedideliais gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką iškočioti į ovalą, ant vieno krašto dėti įdarą ir užlenkti iki vidurio, gerai prispaudžiant kraštus. Likusią tešlos dalį supjaustyti juostelėmis. Sukti į ritinėlį ir užspausti kraštus.
- Bandeles dėti ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, uždengti ir palikti šiltai, kad pakiltų. Bandeles aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.
- Kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos (apie 20-25 minutes).
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingais įdarais: uogienėmis, šokoladu, riešutų sviestu ir pan.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 70gBaltymai: 7gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 1mg