
Užtepelė su menkės kepenėlėmis
Ši užtepelė yra puikus pasirinkimas, jei norite kažko skanaus ir greito. Menkės kepenėlės kartu su virtais kiaušiniais, sūriu ir šviežiomis žolelėmis suteikia ypatingą skonį, kurį puikiai papildo skrudinta duonelė.
Reikalingi Įrankiai
- Šakutė (Menkių kepenėlėms sutrinti)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Duonos skrudintuvas (Duonai skrudinti)
- Peilis (Duonai supjaustyti)
Ingredientai
- 120 g Menkės kepenėlės - Konservuotos, su aliejumi
- 1 vnt Virtas kiaušinis - Sutarkuotas
- 3 v.š. Tarkuotas sūris
- Kiekis pagal skonį Smulkinti krapai
- Kiekis pagal skonį Smulkinti svogūnų laiškai
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- Kiekis pagal poreikį Skrudinta duona
Gaminimo eiga
- Sutrinti menkių kepenėles su aliejumi, esančiu skardinėje, šakute.
- Sumaišyti su sutarkuotu kiaušiniu, tarkuotu sūriu, krapais ir svogūnų laiškais. Pagardinti druska ir pipirais.
- Užtepti ant skrudintos duonos.
Pabaigai…
Šią užtepelę galima patiekti ne tik ant duonos, bet ir ant krekerių arba daržovių lazdelių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 15gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 5mg