Vaikystės Obuolių Sūris
Pusryčiaujant, kai nereikia į darbą, užtenka ir tiek… Ačiū sesei už nuostabią gilių kavą, vaikystės mūsų kavą, nes gamindavo tada ją mamytė, o dabar – ji… Prisimenu, kaip rinkdavom gilutes. Pasiilgstu jos, tad retkarčiais geriu. Mėgaujuosi su savo obuolių sūriu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka apvali arba stačiakampė)
- Kepimo popierius
- Puodas (Virti obuoliams)
- Maišymo šaukštas
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
- Sietelis (Obuolių tyrės perkošimui)
Ingredientai
Obuoliai
- 1 kg Obuoliai - Nulupti ir supjaustyti
- 200 g Cukrus
- 50 g Riešutai - Kapoti
- 1 vnt Citrina - Išspaustos sultys
Gaminimo eiga
- Obuolius nulupti, supjaustyti ir virti, kol suminkštės.
- Pertrinti obuolius per sietelį, kad gautųsi tyrė.
- Į obuolių tyrę įmaišyti cukrų, citrinos sultis ir kapotus riešutus.
- Viską sudėti į kepimo formą ir kepti 60 minučių 180°C orkaitėje.
- Atvėsinti ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
Pabaigai…
Šis obuolių sūris puikiai tinka su gilių kava arba kaip desertas. Galite pridėti įvairių riešutų ar prieskonių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 2gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 5mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 40gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 30mg