Vaikystės Obuolių Sūris

Vaikystės Obuolių Sūris

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pusryčiaujant, kai nereikia į darbą, užtenka ir tiek… Ačiū sesei už nuostabią gilių kavą, vaikystės mūsų kavą, nes gamindavo tada ją mamytė, o dabar – ji… Prisimenu, kaip rinkdavom gilutes. Pasiilgstu jos, tad retkarčiais geriu. Mėgaujuosi su savo obuolių sūriu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Tinka apvali arba stačiakampė)
  • Kepimo popierius
  • Puodas (Virti obuoliams)
  • Maišymo šaukštas
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)
  • Sietelis (Obuolių tyrės perkošimui)

Ingredientai
  

Obuoliai

  • 1 kg Obuoliai - Nulupti ir supjaustyti
  • 200 g Cukrus
  • 50 g Riešutai - Kapoti
  • 1 vnt Citrina - Išspaustos sultys

Gaminimo eiga
 

  • Obuolius nulupti, supjaustyti ir virti, kol suminkštės.
  • Pertrinti obuolius per sietelį, kad gautųsi tyrė.
  • Į obuolių tyrę įmaišyti cukrų, citrinos sultis ir kapotus riešutus.
  • Viską sudėti į kepimo formą ir kepti 60 minučių 180°C orkaitėje.
  • Atvėsinti ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Pabaigai…

Šis obuolių sūris puikiai tinka su gilių kava arba kaip desertas. Galite pridėti įvairių riešutų ar prieskonių pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 2gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 5mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 40gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Desertai su vaisiais, Lietuviški patiekalai, Obuolių sūris, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai