
Vandutės varškės bandelės su avižiniais dribsniais
Šios bandelės yra paprastas ir greitas užkandis, puikiai tinkantis tiek prie mėsos, tiek su kava. Jos yra pagamintos iš varškės ir avižinių dribsnių, kas suteikia joms malonią tekstūrą ir šiek tiek sveikesnį atspalvį. Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norisi greitai paruošti ką nors skanaus ir neįprasto.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Ištiesta kepimo popieriumi)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Šaukštas (Tešlai formuoti)
Ingredientai
- 2 pakeliai Varškė
- 2-3 vnt Kiaušiniai
- 200 g Avižiniai dribsniai
- Pagal skonį Druska
- Pagal poreikį Sėklos - Galima dėti įvairių sėklų
Gaminimo eiga
- Visus ingredientus sumaišyti dubenyje, kol gaunama vienalytė masė.
- Drėgnomis rankomis formuoti mažus kamuoliukus ir dėti juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
- Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180-190°C, 30-40 minučių, kol bandelės taps gražios auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šias bandeles galima eksperimentuoti pridedant įvairių prieskonių ar ingredientų, pavyzdžiui, riešutų ar džiovintų vaisių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 120kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 7gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 50mgNatris: 150mgKalis: 120mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 1mg