Varškėčiai orkaitėje
Sveiki. Auginu du sūnus, jie jau geroki paaugliai. Pagrindiniai patiekalai pas mus – viskas, kas liečia mėsą. Tačiau nusprendėme vakarienei pasidaryti varškėčių, pagal vienos mūsų mamos receptą. Super 10 balų iš 10. Su grietine ir namine aviečių uogiene, super! Tik biški dėjau daugiau miltų, gal dėl to ir kepti teko ilgiau. Bet viskas gavosi super. Ačiū šiai šeimininkei, neprisimenu, kas ji tokia, bet turiu jos recepto foto, pridedu, gal atpažins save.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
- Maišymo dubuo
- Šaukštas
Ingredientai
- 500 g Varškės (9% riebumo)
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 šaukštai Grietinės
- 2 šaukštai Cukraus
- 1 šaukštelis Kepimo miltelių
- 3 šaukštai Miltų
Gaminimo eiga
- Išvardintus ingredientus išskyrus miltus gerai išmaišykite, tada po truputį berkite miltus, kol tešla mažai lips prie rankų.
- Suformuokite rutuliukus ir nestipriai paspauskite, gal pasidarytų blynų formos.
- Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių, išdėliokite varškėčius ir įdėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.
- Kepkite apie 20 min, kol varškėčiai taps gražios auksinės spalvos.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 12gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg