
Varškėčiai su bananais ir braškėmis
Pagaliau už lango pavasaris, o tam puikiai tinka varškėčiai su bananais ir šviežiomis braškėmis. Šis receptas atneša pavasario gaivumą ir šilumą į jūsų stalą, puikus pasirinkimas lengviems pusryčiams ar užkandžiui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Įkaitinta, tinkama kepti blynus.)
- Dubuo (Tešlai maišyti.)
- Šluotelė (Kiaušiniams ir tešlai plakti.)
- Mentelė (Blyneliams apversti.)
Ingredientai
Pagrindinė tešla
- 500 g Varškė
- 1 vnt. Bananas - Sutrynimas į masę.
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 5 a.š. Cukrus
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 1 stiklinė Miltai - Dėti po truputį, kol tešla taps tinkama konsistencija.
Gaminimo eiga
- Varškę sutrinkite su bananu, įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų, vanilinį cukrų bei kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę ir kepkite tešlą ant vidutinės ugnies, kol blynai taps auksinės spalvos.
- Patiekite su šviežiomis braškėmis ir pabarstykite cukraus pudra, jei norite papildomo saldumo.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., įmaišant riešutus ar džiovintas vaisius.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg