Varškėčiai su Grietine ir Rudu Cukrumi
Šie varškėčiai yra puikus pasirinkimas tingiam sekmadienio rytui. Varškė su kiaušiniais ir miltais sukuria minkštą ir lengvą tekstūrą, o svieste kepant jie tampa traškūs iš išorės. Grietinė su ruduoju cukrumi prideda saldumo ir kremiškumo, nors šį kartą grietinė buvo neskani dėl nekokybiško pakelio.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti ir formuoti)
- Kepimo keptuvė (Sviestui ir aliejui šildyti)
- Mentelė (Varškėčiams apversti)
Ingredientai
- 200 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- Miltai - Pagal poreikį
- Žiupsnelis Kepimo milteliai
- Vanilinas - Pagal skonį, neprivaloma
- Sviestas - Kepimui
- Augalinis aliejus - Kepimui, kad sviestas neruduotų
- 200 g Grietinė - Pageidautina kokybiška
- 2 šaukštai Rudas cukrus - Pabarstymui
Gaminimo eiga
- Varškę, kiaušinius ir miltus sumaišyti dubenyje. Įdėti žiupsnelį kepimo miltelių ir, jei norisi, šiek tiek vanilino. Tešlą formuoti šaukštu.
- Kepimo keptuvėje ištirpinti sviestą su šiek tiek aliejaus. Tešlos gabalėlius dėti į keptuvę ir kepti ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių apie 5 minutes, kol varškėčiai taps gražiai auksinės spalvos.
- Paruoštus varškėčius patiekti su grietine ir pabarstyti ruduoju cukrumi. Skanaus!
Pabaigai…
Jei grietinė per skysta, galima naudoti tirštesnę grietinę arba jogurtą. Rudas cukrus prideda malonaus traškumo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 250IUVitaminas C: 5mg