Varškėčiai su Grietine ir Rudu Cukrumi

Varškėčiai su Grietine ir Rudu Cukrumi

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie varškėčiai yra puikus pasirinkimas tingiam sekmadienio rytui. Varškė su kiaušiniais ir miltais sukuria minkštą ir lengvą tekstūrą, o svieste kepant jie tampa traškūs iš išorės. Grietinė su ruduoju cukrumi prideda saldumo ir kremiškumo, nors šį kartą grietinė buvo neskani dėl nekokybiško pakelio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti ir formuoti)
  • Kepimo keptuvė (Sviestui ir aliejui šildyti)
  • Mentelė (Varškėčiams apversti)

Ingredientai
  

  • 200 g Varškė
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • Miltai - Pagal poreikį
  • Žiupsnelis Kepimo milteliai
  • Vanilinas - Pagal skonį, neprivaloma
  • Sviestas - Kepimui
  • Augalinis aliejus - Kepimui, kad sviestas neruduotų
  • 200 g Grietinė - Pageidautina kokybiška
  • 2 šaukštai Rudas cukrus - Pabarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Varškę, kiaušinius ir miltus sumaišyti dubenyje. Įdėti žiupsnelį kepimo miltelių ir, jei norisi, šiek tiek vanilino. Tešlą formuoti šaukštu.
  • Kepimo keptuvėje ištirpinti sviestą su šiek tiek aliejaus. Tešlos gabalėlius dėti į keptuvę ir kepti ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių apie 5 minutes, kol varškėčiai taps gražiai auksinės spalvos.
  • Paruoštus varškėčius patiekti su grietine ir pabarstyti ruduoju cukrumi. Skanaus!

Pabaigai…

Jei grietinė per skysta, galima naudoti tirštesnę grietinę arba jogurtą. Rudas cukrus prideda malonaus traškumo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 250IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Desertai, Grietinė, Rudas cukrus, Varškėčiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai