
Varškėčiai su naminiu citrinos padažu
Varškėčiai su citrinos padažu yra puikus lengvas desertas ar pusryčių patiekalas, kuris puikiai derina gaivų citrinos skonį su kreminės varškės tekstūra. Šį receptą įkvėpė tradiciniai lietuviški varškėčiai, tačiau jis turi šiuolaikinį posūkį – naminio citrinos padažo užpilą.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo keptuvė (Naudojama kepti varškėčiams)
- Plakimo šluotelė (Padažui paruošti)
- Kepimo popierius (Naudojama, jei varškėčiai kepami orkaitėje)
Ingredientai
- 250 g Varškė - Kreminė arba sausesnė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 50 g Cukrus
- 100 g Miltai - Jei reikia, daugiau
- 1 a.š. Vanilinio cukraus
- 2 vnt Citrinos sultys - Padažui
- 1 vnt Citrinos žievelė - Tarkuota
- 100 g Grietinė - Padažui
- 1 a.š. Krakmolas - Padažui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Įberkite miltus ir gerai išmaišykite. Formuokite mažus rutuliukus ir švelniai juos suplokite.
- Kepkite varškėčius keptuvėje ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos, apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Jei pageidaujate, galite juos kepti orkaitėje.
- Paruoškite citrinos padažą: sumaišykite citrinos sultis, žievelę, grietinę ir krakmolą. Kaitinkite mišinį ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės.
- Patiekite varškėčius su citrinos padažu, papildomai galite pabarstyti cukraus pudra ir pridėti vyšnių ar kitų mėgstamų vaisių.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais padažais, pvz., aviečių ar braškių. Varškėčius taip pat galite kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 15-20 minučių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 320kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 250mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg