Varškės apkepas

Varškės apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis varškės apkepas yra klasikinis lietuviškas desertas, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui po vakarienės. Jo sudėtis yra paprasta – varškė, kiaušiniai, cukrus, manų kruopos ir pienas, tačiau skonis yra nepaprastai švelnus ir malonus. Tai receptas, kurį lengvai paruoš bet kuris namų virtuvės mėgėjas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Tinka tiek stiklinė, tiek metalinė forma)
  • Šluotelė (Kiaušinių ir cukraus plakinimui)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)

Ingredientai
  

  • 500 g Varškė
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Cukrus
  • 100 g Manų kruopos
  • 200 ml Pienas

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, manų kruopas ir pieną iki vienalytės masės.
  • Gautą masę supilkite į kepimo formą.
  • Kepkite 30 minučių arba tol, kol apkepas taps auksinės spalvos.
  • Iškepusį apkepą palikite atvėsti, tada supjaustykite ir patiekite.

Pabaigai…

Šį apkepą galima patiekti su uogų padažu arba medumi, kad būtų dar skanesnis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 250mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Lengvas desertas, Lietuviška virtuvė, Varškės apkepas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating