
Varškės apkepas
Šis varškės apkepas yra klasikinis lietuviškas desertas, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui po vakarienės. Jo sudėtis yra paprasta – varškė, kiaušiniai, cukrus, manų kruopos ir pienas, tačiau skonis yra nepaprastai švelnus ir malonus. Tai receptas, kurį lengvai paruoš bet kuris namų virtuvės mėgėjas.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka tiek stiklinė, tiek metalinė forma)
- Šluotelė (Kiaušinių ir cukraus plakinimui)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
Ingredientai
- 500 g Varškė
- 3 vnt Kiaušiniai
- 100 g Cukrus
- 100 g Manų kruopos
- 200 ml Pienas
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, manų kruopas ir pieną iki vienalytės masės.
- Gautą masę supilkite į kepimo formą.
- Kepkite 30 minučių arba tol, kol apkepas taps auksinės spalvos.
- Iškepusį apkepą palikite atvėsti, tada supjaustykite ir patiekite.
Pabaigai…
Šį apkepą galima patiekti su uogų padažu arba medumi, kad būtų dar skanesnis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 250mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg