
Varškės apkepas su braškėmis ir grietine
Šis tradicinis varškės apkepas yra itin lengvas, purus ir turi subtilią saldumo natą, kurią puikiai papildo šviežios braškės. Varškės apkepas yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui, o pateiktas su šviežia grietine – tiesiog tirpsta burnoje.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali arba stačiakampė, tinkama orkaitėje kepti.)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir varškei sumaišyti.)
- Maišymo dubuo (Pakankamai didelis visiems ingredientams sumaišyti.)
Ingredientai
- 1 kg Varškė - Kepiniams skirta, minkšta.
- 6 vnt Kiaušiniai
- 3 v.š. Cukrus
- Druska - Pagal skonį.
- 2 v.š. Minkštas sviestas - Sumaišymui su varške.
- 3 v.š. Džiūvėsėliai - Pridėti į masę, kad sutvirtėtų.
Gaminimo eiga
- Varškę, kiaušinius, cukrų, druską ir sviestą sumaišyti iki vientisos masės. Įdėti džiūvėsėlius, gerai išmaišyti ir palikti masę truputį pabrinkti.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą varškės masę.
- Formą įdėti į šaltą orkaitę ir kepti apie 60 minučių 180°C temperatūroje, kol apkepas taps auksinės spalvos.
- Išimti iš orkaitės, atvėsinti ir patiekti su šviežiomis braškėmis ir grietine.
Pabaigai…
Varškės apkepas gali būti pagardintas įvairiais vaisiais ar uogomis pagal jūsų skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 220mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg