Varškės apkepas su braškėmis ir grietine

Varškės apkepas su braškėmis ir grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis tradicinis varškės apkepas yra itin lengvas, purus ir turi subtilią saldumo natą, kurią puikiai papildo šviežios braškės. Varškės apkepas yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui, o pateiktas su šviežia grietine – tiesiog tirpsta burnoje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali arba stačiakampė, tinkama orkaitėje kepti.)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir varškei sumaišyti.)
  • Maišymo dubuo (Pakankamai didelis visiems ingredientams sumaišyti.)

Ingredientai
  

  • 1 kg Varškė - Kepiniams skirta, minkšta.
  • 6 vnt Kiaušiniai
  • 3 v.š. Cukrus
  • Druska - Pagal skonį.
  • 2 v.š. Minkštas sviestas - Sumaišymui su varške.
  • 3 v.š. Džiūvėsėliai - Pridėti į masę, kad sutvirtėtų.

Gaminimo eiga
 

  • Varškę, kiaušinius, cukrų, druską ir sviestą sumaišyti iki vientisos masės. Įdėti džiūvėsėlius, gerai išmaišyti ir palikti masę truputį pabrinkti.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą varškės masę.
  • Formą įdėti į šaltą orkaitę ir kepti apie 60 minučių 180°C temperatūroje, kol apkepas taps auksinės spalvos.
  • Išimti iš orkaitės, atvėsinti ir patiekti su šviežiomis braškėmis ir grietine.

Pabaigai…

Varškės apkepas gali būti pagardintas įvairiais vaisiais ar uogomis pagal jūsų skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 220mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Braškių desertas, Receptai su nuotraukomis, Tradicinis lietuviškas patiekalas, Varškės apkepas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai