
Varškės apkepas su razinomis
Šis varškės apkepas su razinomis yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Paprastas, bet labai skanus receptas, kuris puikiai tinka bet kokiai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius (Patogiam išėmimui iš formos)
- Plakimo šluotelė (Baltymų plakimui)
- Medinis šaukštas (Tešlos maišymui)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
Ingredientai
- 1 kg Varškė
- 6 vnt Kiaušiniai
- 1 stikl. Pienas
- 1 stikl. Manų kruopos - Pieno užpilimui
- 10 šaukštų Cukrus
- Žiupsnelis Druska
- Džiovintos razinos - Pagal skonį
- Sviestas - Forma patepimui
- Džiūvėsiai - Formai pabarstyti
Gaminimo eiga
- Manų kruopas užpilti pienu ir palikti, kad išbrinktų.
- Varškę sutrinti su cukrumi, druska ir tryniais. Sudėti išbrinkusias manų kruopas ir gerai išmaišyti.
- Baltymus gerai išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę kartu su džiovintomis razinomis.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsiais. Supilti paruoštą masę į formą.
- Kepimo formą įdėti į orkaitę ir kepti maždaug 180-200°C temperatūroje apie valandą.
- Palikti orkaitėje atvėsti apie 10 minučių. Apkepui šiek tiek subliūškus, skonis vis tiek bus puikus.
Pabaigai…
Galite pridėti kitų džiovintų vaisių ar riešutų pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 75mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg