
Varškės ir apelsinų uogienės įdaryti kepti obuoliai
Kartais net ir ekologiški, naminiai obuoliai gali pavirsti koše-makaloše. Šis receptas kilo iš netikėtos nesėkmės, tačiau su trupučiu kūrybos ir optimizmo, paprasta košė virsta skaniu desertu. Antaniniai obuoliai, įdaryti varške ir apelsinų uogiene, gal ir atrodo ne itin dailiai, bet skonis tikrai nenuvils. Kartais reikia tik šiek tiek pastangų ir viskas pasidaro paprasta – net jei kepinys vos nenuslydo ant grindų!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinkama orkaitėje, 20×20 cm)
- Šaukštas (Obuolių išskobimui ir įdaro formavimui)
- Kepimo popierius (Forma iškloti)
Ingredientai
Obuoliai
- 4 vnt Antaniniai obuoliai - Vidutinio dydžio
- 200 g Varškė - Galima naudoti kreminę varškę
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
- 2 v.š. Cukrus - Pagal skonį
- 4 a.š. Apelsinų uogienė - Ant kiekvieno obuolio
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Iškirpkite kepimo popierių ir išklokite kepimo formą.
- Obuolius perpjaukite pusiau ir išskobkite vidų, paliekant apie 1 cm sieneles.
- Sumaišykite varškę su plakiniu kiaušiniu ir cukrumi iki vienalytės masės.
- Įdėkite varškės įdarą į obuolių vidų, uždėkite apelsinų uogienę ant viršaus.
- Sudėkite obuolius į kepimo formą ir kepkite apie 30-40 minučių, kol obuoliai taps minkšti ir auksinės spalvos.
Pabaigai…
Jei neturite apelsinų uogienės, galite naudoti bet kokią kitą mėgstamą uogienę. Skanaus!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 7gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 70mgNatris: 50mgKalis: 150mgSkaidulos: 4gCukrus: 30gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg