
Varškės ir kakavos keksas
Šis keksas yra lengvas ir skanus desertas, idealiai tinkantis prie kavos. Jis pagamintas iš varškės, su švelniai pridėta kakava, kuri suteikia jam įdomų skonį ir išvaizdą. Šio deserto tekstūra yra lengva, o saldumas subalansuotas, todėl puikiai tinka net tiems, kurie neieško labai saldžių skanėstų.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Su skyle viduryje, apie 20-24 cm skersmens)
- Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
- Plaktuvas (Rankinis ar elektrinis)
- Sviestinis popierius (Forma patepti)
- Kepimo grotelės (Keksui atvėsinti)
Ingredientai
- 300 g Varškė - Šviežia, ne per sausa
- 300 g Cukrus
- 300 g Miltai
- 150 g Sviestas - Tirpdytas
- 4 vnt Kiaušiniai
- 2 v. š. Kakava - Nesaldinta
- 1 a. š. Kepimo milteliai
- Vanilė - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Varškę sumaišyti su cukrumi, kiaušiniais, ištirpintu sviestu ir vanile. Sudėti miltus ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Gautą masę padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įdėti kakavą ir gerai išmaišyti.
- Paruoštą kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti miltais arba iškloti sviestiniu popieriumi. Pirma supilti vieną tešlos dalį be kakavos, o tada – su kakava.
- Kepti 180°C orkaitėje apie 50 minučių, kol keksas taps auksinės spalvos ir nebelips prie dantų krapštuko.
- Iškepus keksą, leisti jam atvėsti ant kepimo grotelių ir tik tada išimti iš formos.
Pabaigai…
Jei norite, keksą galite puošti cukraus pudra arba apelsinų žievelės gabaliukais. Kakavos kiekis gali būti reguliuojamas pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 350gBaltymai: 45gRiebalai: 110gSotieji riebalai: 60gPolinesotieji riebalai: 20gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 600mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 10gCukrus: 160gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg