
Varškės pyragas „Draugystė“
Prie kavos pasilepinti niekada neatsibostantis pyragas „Draugystė“. Šis pyragas puikiai tinka tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms. Su švelnia varške ir uogiene, jis tikrai pradžiugins jūsų skonio receptorius.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Kvadratinė, 25×25 cm)
- Kepimo popierius
- Tešlos šepetėlis (Tešlai su kiaušiniu aptepti)
- Plakimo šluotelė (Varškės įdarui sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 600 g Miltai
- 350 g Sviestas - Tirpintas
- 150 g Cukrus
- 2 vnt Kiaušiniai
- 3 šaukštai Riebi grietinė
- 1.5 a.š. Kepimo milteliai
Įdaras
- 3 pok Varškė - Po 200 g
- 3 vnt Kiaušiniai
- 100 g Cukrus
- 3 šaukštai Krakmolas
- Uogienė - Pagal skonį, pertepimui
Gaminimo eiga
- Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi, mesti po vieną kiaušinį, dėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po truputį įmaišyti į tešlą. Suminkome tešlą, daliname į dvi dalis – viena didesnė, mažesnę dalį dedame į šaldytuvą.
- Tešlą iškočiojame iškart ant kepimo popieriaus pagal kepimo formą, paliekame bortelius. Šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min.
- Iškepusį pagrindą tepame uogiene, dedame varškę sumaišytą su cukrumi, kiaušiniais ir krakmolu.
- Atšalusią tešlą iškočiojame, apklojame įdarą, tepame kiaušinio tryniu, šakutės pagalba darome dryžius ir toliau kepame kol gražiai pagelsta.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingomis uogienėmis ar įdaro skoniais, pvz., pridėti citrinos žievelės ar vanilės ekstrakto.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 200gBaltymai: 30gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 250mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg