Varškės pyragas su ananasais

Varškės pyragas su ananasais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vakar sumaniau išsikepti varškės pyragą su ananasais. Receptas yra labai paprastas, o rezultatas – puikus. Šis pyragas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Rekomenduojama 20×20 cm dydžio)
  • Dubuo (Tešlai ir įdarui maišyti)
  • Šluotelė (Kiaušiniams plakti)
  • Tarka (Sviestui tarkuoti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 250 g Miltai
  • 130 g Sviestas - Tarkuotas
  • 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
  • 2 valg. šaukštai Cukrus
  • Žiupsnelis Druska

Įdaras

  • 600 g Varškė
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 4 valg. šaukštai Cukrus
  • 1 skardinė Konservuoti ananasai - Be skysčio, galima pakeisti obuoliais
  • Pagal skonį Uogienė - Rekomenduojama obuolienė

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Įtarkuokite burokine tarka sviestą, išmaišykite ir sutrinkite iki žirniukų dydžio.
  • Plaktą kiaušinį supilkite į tešlos mišinį, suminkykite rutulį ir padėkite į šaldymo kamerą 15-20 minučių.
  • Įdarui sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir smulkintus ananasus.
  • Kepimo formą patepkite sviestu. Įtarkuokite 2/3 tešlos į formą, supilkite varškės mišinį, viršuje užtepkite uogienę ir užtarkuokite likusią tešlą.
  • Kepkite 180°C temperatūroje apie 1 valandą. Pjaustykite tik visiškai atvėsus.

Pabaigai…

Jei neturite ananasų, galite naudoti smulkintus obuolius. Pyragas bus toks pat skanus!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Ananasai, Receptai su nuotraukomis, Varškės pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai