
Varškės pyragas su ananasais
Vakar sumaniau išsikepti varškės pyragą su ananasais. Receptas yra labai paprastas, o rezultatas – puikus. Šis pyragas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Rekomenduojama 20×20 cm dydžio)
- Dubuo (Tešlai ir įdarui maišyti)
- Šluotelė (Kiaušiniams plakti)
- Tarka (Sviestui tarkuoti)
Ingredientai
Tešla
- 250 g Miltai
- 130 g Sviestas - Tarkuotas
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
- 2 valg. šaukštai Cukrus
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- 600 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 4 valg. šaukštai Cukrus
- 1 skardinė Konservuoti ananasai - Be skysčio, galima pakeisti obuoliais
- Pagal skonį Uogienė - Rekomenduojama obuolienė
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Įtarkuokite burokine tarka sviestą, išmaišykite ir sutrinkite iki žirniukų dydžio.
- Plaktą kiaušinį supilkite į tešlos mišinį, suminkykite rutulį ir padėkite į šaldymo kamerą 15-20 minučių.
- Įdarui sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir smulkintus ananasus.
- Kepimo formą patepkite sviestu. Įtarkuokite 2/3 tešlos į formą, supilkite varškės mišinį, viršuje užtepkite uogienę ir užtarkuokite likusią tešlą.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 1 valandą. Pjaustykite tik visiškai atvėsus.
Pabaigai…
Jei neturite ananasų, galite naudoti smulkintus obuolius. Pyragas bus toks pat skanus!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg