
Varškės pyragas su aviečių uogiene
Šis varškės pyragas yra tradicinis lietuviškas desertas, kuris puikiai dera su aviečių uogienės viršumi. Pyragas yra lengvas, kreminis ir ne per saldus, su maloniu uogienės poskoniu. Šis receptas yra išskirtinis tuo, kad pyrago viršus yra padengtas žėlinės konsistencijos uogiene, kuri prideda papildomo skonio ir tekstūros.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, idealiai tinka pyrago kepimui)
- Blenderis (Varškės kremui sumaišyti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams suplakti)
- Tešlos šepetėlis (Tešlai aptepti)
- Puodas (Uogienės paruošimui)
Ingredientai
Tešla
- 250 g Miltai
- 50 g Cukrus
- 100 g Šaltas sviestas
- 2 vnt Kiaušiniai
- Žiupsnelis Druska
- 1 a.š. Kepimo milteliai
Varškės kremas
- 400 g Varškė
- 100 g Cukrus
- 4 v.š. Grietinė
- 2 vnt Kiaušiniai
- Žiupsnelis Druska
- 30 g Kukurūzų krakmolas
Uogienės užpilas
- 1 st Aviečių uogienė
- 50 ml Vanduo
- 2 a.š. Želatina
Gaminimo eiga
- Miltus, cukrų ir kepimo miltelius sumaišykite su sviestu, kol gausis trupiniai. Įpilkite likusius ingredientus ir suminkykite tešlą.
- Kepimo formoje paskirstykite tešlą, supilkite paruoštą varškės kremą ir kepkite apie 35-40 min 180°C temperatūroje.
- Atvėsus pyragui, ant viršaus užpilkite paruoštą uogienės užpilą ir padėkite į šaldytuvą, kad viršus sustingtų.
Pabaigai…
Varškės pyragas gali būti papildytas įvairiais priedais, pavyzdžiui, smulkintais riešutais ar šviežiomis uogomis, kad praturtintų skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg