Varškės pyragas su filo tešla ir razinomis

Varškės pyragas su filo tešla ir razinomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Neseniai parduotuvėje pamačiau filo tešlą ir tiesiog privalėjau ją nusipirkti. Iš pradžių neplanavau nieko iš jos gaminti, bet vėliau nusprendžiau pabandyti pagaminti varškės pyragą su razinomis. Šis pyragas yra lengvas, trapus ir traškus, puikiai tinkantis vėlyviems pusryčiams ar desertui po vakarienės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
  • Plakimo šluotelė (Įdarui sumaišyti)
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)

Ingredientai
  

Įdaras

  • 2 pakeliai Varškė
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 2 šaukštai Cukrus
  • 1 šaukštas Lydytas sviestas
  • 1 šaukštas Grietinė
  • Vanilė
  • Druska

Tešla

  • 1 pakelis Filo tešla
  • Tirptas sviestas - Tešlai pertepti
  • Razinos

Gaminimo eiga
 

  • Varškę, kiaušinius, cukrų, lydytą sviestą, grietinę, vanilę ir druską gerai išplakti šluotele, bet neblenderiuoti.
  • Kepimo formą iškloti filo tešla, kiekvieną lapą pertepti tirptu sviestu.
  • Į formą pilti varškės įdarą, užberti razinas, užkloti dar keliais sviestu perteptais tešlos lakštais. Supilti likusį varškės įdarą ir užlenkti tešlos kraštus.
  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir pyragą kepti apie 30 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Pyragas gavosi lengvas, trapus, traškus ir purus kaip šiandienos sniegas, gurgždantis po kojomis. Galite eksperimentuoti su kitais įdarais ar papildomais ingredientais, pavyzdžiui, pridėti džiovintų vaisių ar riešutų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Filo tešla, Lengvi desertai, Razinų pyragas, Varškės pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating