Varškės pyragas su konservuotais persikais
Pusryčiams varškės pyragas. Vyras grįžęs iš po naktinės pamainos liko patenkintas, prisikirtęs pyrago su pienu. Šis pyragas yra tarsi pagerintas varškės apkepas, su persikais ir minkšta, švelnia tešla.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, apie 24 cm skersmens)
- Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti)
- Mikseris (Tešlai plakti)
- Peilis (Persikams pjaustyti)
- Sietelis (Cukraus pudrai barstyti)
Ingredientai
- 300 g Varškė
- 300 g Cukrus
- 300 g Miltai
- 160 g Lydytas sviestas
- 1.5 a.š. Kepimo milteliai
- Vanilinis cukrus - Pagal skonį
- 5 vnt Kiaušiniai
- Konservuoti persikai - Apie 4 puseles supjaustyti kubeliais, likusius dėti ant viršaus
- Cukraus pudra - Apibarstyti
Gaminimo eiga
- Be persikų, visus ingredientus išplakti su mikseriu.
- Tada 4 puseles persikų supjausčius kubeliais įmaišyti į tešlą.
- Supylus tešlą į kepimo indą ištieską kepimo popieriumi, išdėstyti viršų likusiais persikais.
- Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
- Išėmus leisti pravėsti ir apibarstyti cukraus pudra.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar priedais, pvz., obuoliais, kriaušėmis ar šokolado gabaliukais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg