Varškės spurgiukai su vištiena

Varškės spurgiukai su vištiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus būdas paversti paprastus ingredientus į kažką ypatingo. Spurgiukai pagaminti iš varškės, vištienos ir sūrio mišinio, suteikia unikalų skonį ir tekstūrą. Jie yra lengvai pagaminami ir puikiai tinka tiek užkandžiams, tiek vakarienei. Kepdami aliejuje, jie tampa traškūs išorėje, bet lieka minkšti viduje. Tai puikus patiekalas šeimos vakarienei ar draugų susitikimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo aliejus (Gilus puodas arba keptuvė)
  • Tešlos kočėlas (Tešlai iškočioti)
  • Stiklinė (Apskritimams formuoti)

Ingredientai
  

  • 250 g Varškė
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 100 g Miltai - Pagal poreikį
  • 100 g Tarkuotas sūris
  • 100 g Smulkinta virta vištiena
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 1 v.š. Stipraus gėrimo (pvz., degtinė) - Padeda tešlai geriau išsipūsti kepant

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite varškę, kiaušinį, miltus, tarkuotą sūrį, vištieną ir kepimo miltelius. Įpilkite stipraus gėrimo ir sumaišykite tešlą.
  • Iškočiokite tešlą iki maždaug 1 cm storio. Naudodami stiklinę, išpjaukite apskritimus.
  • Įkaitinkite aliejų giliame puode ar keptuvėje. Kepkite apskritimus aliejuje, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Patiekite su mėgstamu padažu.

Pabaigai…

Eksperimentuokite su įvairiais prieskoniais ir padažais, kad pritaikytumėte spurgiukus pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Sūris, Traškus užkandis, Varškės spurgiukai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai