Varškės spurgos

Varškės spurgos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puiki vaikystės klasika, kurioje naudojama varškė, kuri suteikia spurgoms ypatingą minkštumą ir skonį. Spurgos yra lengvos, orinės ir labai skanios. Jos yra puikus desertas, kurį galima greitai paruošti bet kuriai progai, o vanilės ir cukraus derinys prideda ypatingą skonio niuansą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos
Kalorijos(-ų) 180 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Gili keptuvė arba puodas (Aliejui kaitinti ir spurgoms virti)
  • Sietelis (Cukraus pudrai barstyti ant spurgų)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Mentelė (Spurgoms iš aliejaus ištraukti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Varškė - Riebalų kiekis pagal skonį
  • 4 vnt Kiaušiniai
  • 270 g Miltai - Papildomi miltai gali būti reikalingi tešlai, jei ji per skysta
  • 6 šaukštai Cukrus - Galima naudoti rudojo cukraus mišinį
  • 2 šaukšteliai Vanilinio cukraus - Papildomas aromatas
  • 1 šaukštelis Kepimo milteliai - Padeda tešlai iškilti
  • Aliejus - Spurgoms virti

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išplakite. Pridėkite varškę ir viską permaišykite su blenderiu, kol masė taps vientisa.
  • Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius, maišykite iki vientisos tešlos.
  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje arba puode. Suformuokite mažus kamuoliukus iš tešlos ir dėkite juos į įkaitintą aliejų.
  • Kepkite spurgas aliejuje, kol jos taps auksinės spalvos, dažnai apversdami, kad keptų tolygiai iš visų pusių.
  • Išimkite spurgas iš aliejaus ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių.
  • Prieš patiekiant, pabarstykite spurgas cukraus pudra.

Pabaigai…

Spurgos geriausiai tinka šviežios, tačiau jas galima laikyti sandariame inde ir mėgautis kelias dienas po kepimo. Prieš patiekiant, galite pašildyti jas orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 180kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 80mgNatris: 60mgKalis: 40mgSkaidulos: 0.5gCukrus: 10gVitaminas A: 50IU
Recepto raktažodžiai Lengvi desertai, Tradiciniai lietuviški patiekalai, Varškės spurgos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai