Varškės spurgos

Varškės spurgos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios varškės spurgos yra puikus būdas pradžiuginti šeimą ar draugus. Receptas yra paprastas, tačiau labai skanus, o pagaminimas neužima daug laiko. Istorija sako, kad gerų dalykų reikia dalintis, tad dalinuosi šiuo receptu, kuris visada pavyksta ir išlieka labai mėgstamas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Ingredientams maišyti)
  • Šakutė (Varškei sutrinti)
  • Blenderis (Nebūtina, bet galima naudoti varškei sutrinti)
  • Keptuvė (Giliai kepimui aliejuje)
  • Aliejus (Giliai kepimui)
  • Mentelė (Spurgoms išimti)

Ingredientai
  

  • 600 g Varškė
  • 350 g Miltai
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 5 v.š. Cukrus - Arba pagal poreikį
  • Žiupsnelis Druska
  • 8 g Vanilinis cukrus - Nebūtina
  • 1 a.š. Kepimo milteliai - Be kaupo

Gaminimo eiga
 

  • Varškę sutrinti su šakute arba blenderiuoti. Sudėti druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Gerai viską išmaišyti.
  • Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti.
  • Formuoti nedidelius rutuliukus. Virti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su priedais, pvz., dėti razinas ar kitus džiovintus vaisius į tešlą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Desertai, Spurgos, Varškės spurgos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating