Varškės spurgos
Šios varškės spurgos yra puikus būdas pradžiuginti šeimą ar draugus. Receptas yra paprastas, tačiau labai skanus, o pagaminimas neužima daug laiko. Istorija sako, kad gerų dalykų reikia dalintis, tad dalinuosi šiuo receptu, kuris visada pavyksta ir išlieka labai mėgstamas.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis dubuo (Ingredientams maišyti)
- Šakutė (Varškei sutrinti)
- Blenderis (Nebūtina, bet galima naudoti varškei sutrinti)
- Keptuvė (Giliai kepimui aliejuje)
- Aliejus (Giliai kepimui)
- Mentelė (Spurgoms išimti)
Ingredientai
- 600 g Varškė
- 350 g Miltai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 5 v.š. Cukrus - Arba pagal poreikį
- Žiupsnelis Druska
- 8 g Vanilinis cukrus - Nebūtina
- 1 a.š. Kepimo milteliai - Be kaupo
Gaminimo eiga
- Varškę sutrinti su šakute arba blenderiuoti. Sudėti druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Gerai viską išmaišyti.
- Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti.
- Formuoti nedidelius rutuliukus. Virti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su priedais, pvz., dėti razinas ar kitus džiovintus vaisius į tešlą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg