Varškės spurgos

Varškės spurgos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Varškės spurgos tarp mano artimų ir mylimų žmonių tapo tokios populiarios, jog nespėju virti! Šį kartą vykdau savo nuosavo vaiko užsakymą. Ir vėl naudojuosiu geruoju Renatos receptu! Turiu paminėti, kad mano norvegiškas vyras nemėgsta varškės, bet šias spurgas jau ne pirmą kartą įvertino labai labai gerai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 spurgos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Šakutė arba blenderis (Varškei trinti)
  • Puodas arba keptuvė (Aliejui kaitinti ir spurgoms virti)
  • Šaukštas (Tešlai formuoti)
  • Virtuvės rankšluostis (Riebalų pertekliui sugerti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 600 g Varškė
  • 350 g Miltai
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 5 v.š. Cukrus - arba pagal poreikį
  • Žiupsnelis druskos
  • 8 g Vanilinis cukrus - nebūtina
  • 1 a.š. Kepimo milteliai - be kaupo

Gaminimo eiga
 

  • Varškę sutrinti su šakute arba blenderiuoti. Sudėti druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Gerai viską išmaišyti.
  • Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti.
  • Formuoti nedidelius rutuliukus. Virti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos.

Pabaigai…

Gaminu su grūdėtaja varške, gaunasi puikiai. Jei reikia, cukraus kiekį galima koreguoti pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 7gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 150IU
Recepto raktažodžiai Desertai su varške, Receptai su nuotraukomis, Spurgos, Varškės spurgos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai