
Varškės spurgos
Varškės spurgos tarp mano artimų ir mylimų žmonių tapo tokios populiarios, jog nespėju virti! Šį kartą vykdau savo nuosavo vaiko užsakymą. Ir vėl naudojuosiu geruoju Renatos receptu! Turiu paminėti, kad mano norvegiškas vyras nemėgsta varškės, bet šias spurgas jau ne pirmą kartą įvertino labai labai gerai.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šakutė arba blenderis (Varškei trinti)
- Puodas arba keptuvė (Aliejui kaitinti ir spurgoms virti)
- Šaukštas (Tešlai formuoti)
- Virtuvės rankšluostis (Riebalų pertekliui sugerti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 600 g Varškė
- 350 g Miltai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 5 v.š. Cukrus - arba pagal poreikį
- Žiupsnelis druskos
- 8 g Vanilinis cukrus - nebūtina
- 1 a.š. Kepimo milteliai - be kaupo
Gaminimo eiga
- Varškę sutrinti su šakute arba blenderiuoti. Sudėti druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Gerai viską išmaišyti.
- Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti.
- Formuoti nedidelius rutuliukus. Virti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos.
Pabaigai…
Gaminu su grūdėtaja varške, gaunasi puikiai. Jei reikia, cukraus kiekį galima koreguoti pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 7gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 150IU