Varškės spurgos

Varškės spurgos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ar yra kas jų nemėgsta? Vieniems patinka minkšti ir stori, kitiems ploni ir traškūs. Bet kokiu atveju, man jie neatsivalgomi. Šios spurgos su varške yra puikus desertas tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti)
  • Puodas (Aliejui virti)
  • Šakutė (Spurgoms apversti)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Riebalams sugerti)

Ingredientai
  

  • 250 g Varškė
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 3 v.š. Grietinė
  • 3 v.š. Cukrus - Arba pagal poreikį
  • 400 g Miltai - Plius stalviršiui pasibarstyti
  • 1 a.š. Soda - Nubrauktas

Gaminimo eiga
 

  • Varškę ištryniau su cukrumi. Įmušiau kiaušinius, gerai išmaišiau, dėjau grietinę, permaišiau. Į miltus dėjau sodą, įsijojau į varškės masę. Viską išminkiau iki vientisos masės. Formuojame ir verdame įkaitintame aliejuje.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 1mg
Recepto raktažodžiai Desertai, Receptai su nuotraukomis, Varškės spurgos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating