
Varškės spurgos
Ar yra kas jų nemėgsta? Vieniems patinka minkšti ir stori, kitiems ploni ir traškūs. Bet kokiu atveju, man jie neatsivalgomi. Šios spurgos su varške yra puikus desertas tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti)
- Puodas (Aliejui virti)
- Šakutė (Spurgoms apversti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Riebalams sugerti)
Ingredientai
- 250 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 3 v.š. Grietinė
- 3 v.š. Cukrus - Arba pagal poreikį
- 400 g Miltai - Plius stalviršiui pasibarstyti
- 1 a.š. Soda - Nubrauktas
Gaminimo eiga
- Varškę ištryniau su cukrumi. Įmušiau kiaušinius, gerai išmaišiau, dėjau grietinę, permaišiau. Į miltus dėjau sodą, įsijojau į varškės masę. Viską išminkiau iki vientisos masės. Formuojame ir verdame įkaitintame aliejuje.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 1mg