
Varškės spurgos
Mylimos draugės vaikai dievina varškės spurgas. Tad jomis ir lepinu juos šiandien. Turiu prisipažinti – varškės spurgas viriau pirmą kartą. Receptą skolinausi iš Renatos Nargelaitės – Tamašauskienės. Jos spurgos, žagarėliai, bandelės mane žavi! Ačiū, Renata! Gavosi puikiai.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Gilus, aliejui virti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti)
- Blenderis arba šakutė (Varškei trinti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Riebalų sugėrimui)
Ingredientai
- 600 g Varškė
- 350 g Miltai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 5 v.š. Cukrus - arba pagal poreikį
- 1 žiupsnelis Druska
- 8 g Vanilinis cukrus - nebūtina
- 1 a.š. Kepimo milteliai - be kaupo
Gaminimo eiga
- Varškę sutrinti su šakute arba blenderiuoti. Sudėti druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Gerai viską išmaišyti.
- Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti.
- Formuoti nedidelius rutuliukus. Virti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., cinamonu ar razinomis. Spurgos skanios tiek šiltos, tiek šaltos.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg