Varškės spurgos

Varškės spurgos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mylimos draugės vaikai dievina varškės spurgas. Tad jomis ir lepinu juos šiandien. Turiu prisipažinti – varškės spurgas viriau pirmą kartą. Receptą skolinausi iš Renatos Nargelaitės – Tamašauskienės. Jos spurgos, žagarėliai, bandelės mane žavi! Ačiū, Renata! Gavosi puikiai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 spurgos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Gilus, aliejui virti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti)
  • Blenderis arba šakutė (Varškei trinti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Riebalų sugėrimui)

Ingredientai
  

  • 600 g Varškė
  • 350 g Miltai
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 5 v.š. Cukrus - arba pagal poreikį
  • 1 žiupsnelis Druska
  • 8 g Vanilinis cukrus - nebūtina
  • 1 a.š. Kepimo milteliai - be kaupo

Gaminimo eiga
 

  • Varškę sutrinti su šakute arba blenderiuoti. Sudėti druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Gerai viską išmaišyti.
  • Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti.
  • Formuoti nedidelius rutuliukus. Virti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., cinamonu ar razinomis. Spurgos skanios tiek šiltos, tiek šaltos.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Desertai, Lietuviški receptai, Varškės spurgos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai