Varškės spurgos

Varškės spurgos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios skanios varškės spurgos yra puikus desertas ar užkandis. Jas lengva paruošti ir jos puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
  • Blenderis (Varškei smulkinti)
  • Puodas (Aliejui kaitinti)
  • Popierinis rankšluostis (Riebalų pertekliui pašalinti)

Ingredientai
  

  • 250 g Kvietinių miltų
  • 300 g Varškės
  • 5 valg. š. Cukraus
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 0.5 a. š. Druskos
  • 0.5 a. š. Sodos
  • 1 a. š. 9% acto
  • Vanilino
  • Cukraus pudros - Pabarstyti
  • Augalinio aliejaus - Spurgoms kepti

Gaminimo eiga
 

  • Į gilų dubenį muškite kiaušinius ir berkite cukrų. Viską permaišykite iki vientisos masės.
  • Dėkite varškę ir blenderiu susmulkinkite iki vientisos masės. Tada berkite druską ir vaniliną.
  • Sodą nugesinkite actu ir dėkite į bendrą masę. Viską permaišykite iki vientisos masės.
  • Palaipsniui berdami miltus, užmaišykite tešlą. Gabaliuką tešlos susukite į rutuliuką (graikinio riešuto dydžio), delnus pasitepkite aliejumi.
  • Ant vidutinės kaitros gerai įkaitinkite aliejų puodelyje. Aliejaus privalo būti pakankamai, kad rutuliukai jame plaukiotų.
  • Varškės spurgas kepkite aliejuje, kol parus. Iškeptas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte nereikalingą riebalų perteklių.
  • Pagal savo skonį, prieš patiekdami spurgas pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais įdarais ar priedais, pvz., pridėti cinamono ar razinų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Desertai, Lengvi receptai, Varškės spurgos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai