
Varškės spurgos
Šios skanios varškės spurgos yra puikus desertas ar užkandis. Jas lengva paruošti ir jos puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
- Blenderis (Varškei smulkinti)
- Puodas (Aliejui kaitinti)
- Popierinis rankšluostis (Riebalų pertekliui pašalinti)
Ingredientai
- 250 g Kvietinių miltų
- 300 g Varškės
- 5 valg. š. Cukraus
- 2 vnt Kiaušiniai
- 0.5 a. š. Druskos
- 0.5 a. š. Sodos
- 1 a. š. 9% acto
- Vanilino
- Cukraus pudros - Pabarstyti
- Augalinio aliejaus - Spurgoms kepti
Gaminimo eiga
- Į gilų dubenį muškite kiaušinius ir berkite cukrų. Viską permaišykite iki vientisos masės.
- Dėkite varškę ir blenderiu susmulkinkite iki vientisos masės. Tada berkite druską ir vaniliną.
- Sodą nugesinkite actu ir dėkite į bendrą masę. Viską permaišykite iki vientisos masės.
- Palaipsniui berdami miltus, užmaišykite tešlą. Gabaliuką tešlos susukite į rutuliuką (graikinio riešuto dydžio), delnus pasitepkite aliejumi.
- Ant vidutinės kaitros gerai įkaitinkite aliejų puodelyje. Aliejaus privalo būti pakankamai, kad rutuliukai jame plaukiotų.
- Varškės spurgas kepkite aliejuje, kol parus. Iškeptas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte nereikalingą riebalų perteklių.
- Pagal savo skonį, prieš patiekdami spurgas pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais įdarais ar priedais, pvz., pridėti cinamono ar razinų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg