
Varškės spurgos
Šis paprastas, bet skanus receptas yra skirtas tradicinėms lietuviškoms varškės spurgoms gaminti. Iš varškės, kiaušinių, cukraus, miltų ir kepimo miltelių gaminamos minkštos ir purios spurgos, kurios puikiai tinka tiek desertui, tiek pusryčiams su kava. Tai yra nebrangus, bet labai mėgstamas desertas Lietuvoje, kuris gali sužavėti savo paprastumu ir skoniu.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Gilus, tinkamas kepti spurgas aliejuje)
- Šaukštas (Tešlai maišyti)
- Alyvuogių aliejus (Kepti spurgas)
Ingredientai
- 400 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 4-6 šaukštai Cukrus
- 7-8 šaukštai Miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- Vanilinis cukrus
Gaminimo eiga
- Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi būti lipni ir minkšta.
- Suformuokite mažus burbuliukus iš tešlos.
- Kepkite spurgas įkaitintame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
- Patiekite spurgas su mėgstamu džemu ar cukraus pudra.
Pabaigai…
Geriausiai tinka šviežiai keptos spurgos, tačiau jas galima laikyti ir kitai dienai.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 250mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg