
Varškės spurgos su cukraus pudra
Kai norisi saldžiau, šios varškės spurgos yra tobulas pasirinkimas. Paprasta ir greita paruošti, jos puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui po pietų. Užtenka sumaišyti visus ingredientus, suformuoti kamuoliukus ir iškepti aliejuje. Pabarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės skaniu rezultatu.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Šaukštas (Tešlai formuoti)
- Puodas (Aliejui kaitinti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Aliejui nusausinti)
Ingredientai
- 600 g Varškė
- 4 vnt Kiaušiniai
- 7 šaukštai Cukrus
- 2 šaukšteliai Kepimo milteliai
- 2 šaukšteliai Vanilinis cukrus
- 10 šaukštai Miltai
- Aliejus - Kepti spurgoms
- Cukraus pudra - Pabarstyti spurgoms
Gaminimo eiga
- Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir miltais. Viską gerai išminkykite.
- Rankas sudrėkinkite, suformuokite mažus kamuoliukus iš tešlos.
- Puode įkaitinkite aliejų ant mažos ugnies. Įdėkite tešlos kamuoliukus ir kepkite, kol gražiai paruduos.
- Iškeptas spurgas išimkite iš aliejaus ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų perteklinį aliejų.
- Prieš patiekdami, pabarstykite spurgas cukraus pudra.
Pabaigai…
Spurgas geriausia valgyti dar šiltas, bet ir atvėsusios jos išlieka skanios. Galite pridėti šokolado drožlių ar cinamono į tešlą, jei norite papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 30gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 250mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg