![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/varskes-spurgytes-spurgytes-iskeptos-500x500.jpg)
Varškės Spurgytės
Šios varškės spurgytės yra lengvai pagaminamos ir puikiai tinka tiek kasdieniams, tiek ypatingiems atvejams. Receptas leidžia kurti skanius ir minkštus spurgus, kurie tiesiog tirpsta burnoje. Tradicinis lietuviškas desertas, kuris visuomet primena vaikystės skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Blenderis (Varškei, kiaušiniui ir cukrui sumaišyti)
- Medinis šaukštas (Miltams maišyti)
- Gilus puodas (Aliejui kaitinti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Riebalams sugerti)
- Šaukštas (Spurgytėms formuoti)
Ingredientai
- 1 kg Grūdėta varškė
- 1 vnt Kiaušinis
- Pagal skonį Cukrus
- Pagal skonį Vanilė
- Pakankamai Miltai - Tiek, kad tešla dar šiek tiek liptų prie rankų
- Pakankamai Aliejus - Spurgytėms kepti
- Pagal skonį Cukraus pudra - Pabarstyti iškeptas spurgytes
Gaminimo eiga
- Varškę, kiaušinį ir cukrų sumaišyti su blenderiu.
- Įmaišyti vanilę ir miltus mediniu šaukštu. Tešla turi dar šiek tiek lipti prie rankų.
- Įkaitinti aliejų gilame puode.
- Su šaukštu formuoti spurgytes ir jas kepti karštame aliejuje iki auksinės spalvos.
- Iškeptas spurgytes dėti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.
- Pabarstyti cukraus pudra prieš patiekiant.
Pabaigai…
Tešlai galima naudoti savaime kylančius miltus arba pridėti nugesintos sodos arba pora šaukštelių kepimo miltelių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 50gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg