Varškės Spurgytės

Varškės Spurgytės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios varškės spurgytės yra lengvai pagaminamos ir puikiai tinka tiek kasdieniams, tiek ypatingiems atvejams. Receptas leidžia kurti skanius ir minkštus spurgus, kurie tiesiog tirpsta burnoje. Tradicinis lietuviškas desertas, kuris visuomet primena vaikystės skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Blenderis (Varškei, kiaušiniui ir cukrui sumaišyti)
  • Medinis šaukštas (Miltams maišyti)
  • Gilus puodas (Aliejui kaitinti)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Riebalams sugerti)
  • Šaukštas (Spurgytėms formuoti)

Ingredientai
  

  • 1 kg Grūdėta varškė
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Pagal skonį Cukrus
  • Pagal skonį Vanilė
  • Pakankamai Miltai - Tiek, kad tešla dar šiek tiek liptų prie rankų
  • Pakankamai Aliejus - Spurgytėms kepti
  • Pagal skonį Cukraus pudra - Pabarstyti iškeptas spurgytes

Gaminimo eiga
 

  • Varškę, kiaušinį ir cukrų sumaišyti su blenderiu.
  • Įmaišyti vanilę ir miltus mediniu šaukštu. Tešla turi dar šiek tiek lipti prie rankų.
  • Įkaitinti aliejų gilame puode.
  • Su šaukštu formuoti spurgytes ir jas kepti karštame aliejuje iki auksinės spalvos.
  • Iškeptas spurgytes dėti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.
  • Pabarstyti cukraus pudra prieš patiekiant.

Pabaigai…

Tešlai galima naudoti savaime kylančius miltus arba pridėti nugesintos sodos arba pora šaukštelių kepimo miltelių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 50gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Spurgos, Tradiciniai desertai, Varškės spurgos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai