Varškės sūris su aguonomis

Varškės sūris su aguonomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Esu visiškai ‘priklausoma’ nuo aguonų! Jos man pyraguose, bandelėse, virtinukuose – mmmm 😋😄😋 Todėl net neiškilo klausimas, kokį varškės sūrį pasigaminti. Šis sūris yra nuostabus derinys šviežio ir rauginto pieno, sviesto, kiaušinių ir, žinoma, daug aguonų! Puikiai tinka užkandžiui ar desertui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, pienui kaitinti)
  • Sietelis (Pienui nukošti)
  • Sūrio forma (Su skylutėmis, sūriui spausti)
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 2 litrai Šviežias pienas
  • 5 litrai Raugintas pienas
  • 0.5 pakelis Sviestas
  • 2 vnt Tryniai
  • Cukrus - Pagal skonį
  • Aguonos - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Pieną kaitinkite iki užvirimo. Supilkite į jį raugintą pieną ir aguonas.
  • Maišydami kaitinkite iki kol galima bus įkišti pirštą (karštokai), ir matysis susidarę varškės gumuliukai.
  • Nukoškite.
  • Į karštą masę sudėkite sviestą, cukrų ir trynius. Išmaišykite ir sudėkite į sūrmaišį. Spaudykite per naktį.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pvz., pridėti citrinos žievelės ar įvairių prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 15gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Aguonos, Desertai su nuotraukomis, Sūrio gaminiai, Tradiciniai receptai, Varškės sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai