
Varškės sūris su aguonomis
Esu visiškai ‘priklausoma’ nuo aguonų! Jos man pyraguose, bandelėse, virtinukuose – mmmm 😋😄😋 Todėl net neiškilo klausimas, kokį varškės sūrį pasigaminti. Šis sūris yra nuostabus derinys šviežio ir rauginto pieno, sviesto, kiaušinių ir, žinoma, daug aguonų! Puikiai tinka užkandžiui ar desertui.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, pienui kaitinti)
- Sietelis (Pienui nukošti)
- Sūrio forma (Su skylutėmis, sūriui spausti)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 2 litrai Šviežias pienas
- 5 litrai Raugintas pienas
- 0.5 pakelis Sviestas
- 2 vnt Tryniai
- Cukrus - Pagal skonį
- Aguonos - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Pieną kaitinkite iki užvirimo. Supilkite į jį raugintą pieną ir aguonas.
- Maišydami kaitinkite iki kol galima bus įkišti pirštą (karštokai), ir matysis susidarę varškės gumuliukai.
- Nukoškite.
- Į karštą masę sudėkite sviestą, cukrų ir trynius. Išmaišykite ir sudėkite į sūrmaišį. Spaudykite per naktį.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pvz., pridėti citrinos žievelės ar įvairių prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 15gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 2mg