Varškės sūris su erškėtrožės žiedų drebučiais
Kai neaugini savų karvių ir pieną perki parduotuvėje, vis tiek įmanoma pasigaminti skanų baltą sūrį. Šis sūris yra purus ir burnoje tirpstantis, o gaminamas naudojant riebią pieną, kefyrą, kiaušinius ir įvairius prieskonius. Ragaujamas su erškėtrožės žiedų drebučiais, jis yra nuostabus desertas arba užkandis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, skirtas pienui kaitinti)
- Maišymo indas (Kefyro ir kiaušinių mišiniui)
- Sūrio forma arba sūrmaušis (Varškei spausti)
- Sietelis arba marlė (Varškės nuvarvinimui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 2 l Riebus pienas - 3.5 – 4%
- 300-500 ml Kefyras
- 2 vnt Kiaušiniai
- Žiupsnis druskos
- 2 v.š. Cukrus
- Kmynai - Pagal skonį
- Džiovintas peletrūnas - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Kefyrą sumaišykite su kiaušiniais.
- Į puodą supilkite pieną ir pradėkite kaitinti. Kai pienas pradės šilti, supilkite kefyro mišinį.
- Kaitinkite mišinį, kol išsiskirs varškė, bet neužvirkite.
- Masę supilkite į sietelį arba marlę, pridėkite kmynus ir peletrūną.
- Palikite varškę nuvarvėti apie 1 valandą, tada paslėkite keletą valandų.
- Sūris yra paruoštas ragavimui su erškėtrožės žiedų drebučiais.
Pabaigai…
Kuo riebesnis pienas, tuo skanesnis sūris. Išrūgas neišpilkite, jas galite naudoti blynams kepti.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 300mgKalis: 400mgCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg