Varškės sūris su erškėtrožės žiedų drebučiais

Varškės sūris su erškėtrožės žiedų drebučiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kai neaugini savų karvių ir pieną perki parduotuvėje, vis tiek įmanoma pasigaminti skanų baltą sūrį. Šis sūris yra purus ir burnoje tirpstantis, o gaminamas naudojant riebią pieną, kefyrą, kiaušinius ir įvairius prieskonius. Ragaujamas su erškėtrožės žiedų drebučiais, jis yra nuostabus desertas arba užkandis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, skirtas pienui kaitinti)
  • Maišymo indas (Kefyro ir kiaušinių mišiniui)
  • Sūrio forma arba sūrmaušis (Varškei spausti)
  • Sietelis arba marlė (Varškės nuvarvinimui)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 2 l Riebus pienas - 3.5 – 4%
  • 300-500 ml Kefyras
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • Žiupsnis druskos
  • 2 v.š. Cukrus
  • Kmynai - Pagal skonį
  • Džiovintas peletrūnas - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Kefyrą sumaišykite su kiaušiniais.
  • Į puodą supilkite pieną ir pradėkite kaitinti. Kai pienas pradės šilti, supilkite kefyro mišinį.
  • Kaitinkite mišinį, kol išsiskirs varškė, bet neužvirkite.
  • Masę supilkite į sietelį arba marlę, pridėkite kmynus ir peletrūną.
  • Palikite varškę nuvarvėti apie 1 valandą, tada paslėkite keletą valandų.
  • Sūris yra paruoštas ragavimui su erškėtrožės žiedų drebučiais.

Pabaigai…

Kuo riebesnis pienas, tuo skanesnis sūris. Išrūgas neišpilkite, jas galite naudoti blynams kepti.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 300mgKalis: 400mgCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Erškėtrožės drebučiai, Naminis sūris, Sūrio receptas, Varškės sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai