Varškės sūris su kefyru ir rūgpieniu
Šį kartą, siekdamas išvengti sauso sūrio, naudojau 3,5 litro šviežio pieno, 1 litrą rūgpienio ir 0,5 litro kefyro. Pieną sumaišiau su rūgpieniu ir kefyru, pakaitinau iki 80 laipsnių. Susidarė graži varškės plėvelė, kurią nuėmiau į sūrmaišį. Nors dalis varškės pridegė prie dugno, varškė gavosi saldi ir sūris puikus – ne sausas, ne riebus.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų 5 litrai skysčio)
- Termometras (Pieno temperatūrai matuoti)
- Sūrmaišis (Varškei surinkti)
- Maišymo šaukštas (Nerūdijančio plieno)
Ingredientai
- 3.5 ltr Šviežias pienas
- 1 ltr Rūgpienis
- 0.5 ltr Kefyras
Gaminimo eiga
- Supilkite šviežią pieną, rūgpienį ir kefyrą į didelį puodą. Pakaitinkite iki 80 laipsnių.
- Stebėkite, kaip susidaro varškės plėvelė ant paviršiaus. Naudokite šaukštą, kad atsargiai nuimtumėte varškę ir sudėtumėte į sūrmaišį.
- Leiskite varškei nutekėti sūrmaišyje, kol pasieks norimą konsistenciją. Sūris turi būti ne per sausas ir ne per riebus.
Pabaigai…
Sūriui formuojant, stebėkite, kad jis nebūtų per karštas, kad išvengtumėte varškės pridegimo prie dugno.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 150mgKalis: 400mgCukrus: 15gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 2mg