Varškės tortas su kokosais
Artėjant savaitgaliui, šis varškės tortas su kokosais yra puikus pasirinkimas. Tai lengvas ir skanus desertas, kuris patiks visai šeimai. Vafliai ir kokoso drožlės suteikia šiam tortui ypatingo skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Torto forma (22 cm, su nuimamais kraštais)
- Blenderis (Varškės masės plakimui)
- Stiklinė (Vaflių pagrindo sutvirtinimui)
Ingredientai
- 180 g Vaniliniai vafliai - Kitą kartą imsiu citrininius
- 800 g Varškė - Aš dėjau 700g ir 100g graikiško jogurto
- 120 g Cukrus
- 250 ml Pienas
- 100 g Kokoso drožlės
- 80 g Cukrus
- 25 g Želatina
- 150 ml Vanduo
Gaminimo eiga
- Pieną užkaitinti (neužvirti), suberti kokoso drožles, 80g cukraus, išmaišyti ir palikti, kad jos išbrinktų ir pravėstų.
- Želatiną užpilti vandeniu, kad išbrinktų.
- Vaflius sutrupinti ir sudėti į torto formą (22 cm), patrambuoti su stikline.
- Varškę suplakti su cukrumi, sudėti kokosų masę, supilti ištirpintą želatiną, išmaišyti ir supilti ant vaflių pagrindo.
- Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų, geriausia per naktį.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingais vafliais, pvz., naudoti citrininius vietoje vanilinių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg