Varškės tortukas su šokoladu
Šis varškės tortukas su šokoladu buvo tikras hitas tarp mano svečių. Sausainių pagrindas, šokolado sluoksnis ir kreminė varškė susijungia į nuostabią skonių harmoniją. Pridedu šiek tiek Snickers batonėlių ir džiovintų slyvų, kad suteiktų ypatingo skonio ir tekstūros.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, apie 22-24 cm skersmens)
- Virtuvinis kombainas (Sausainiams susmulkinti)
- Maišytuvas (Varškei ir kremui sumaišyti)
- Šaldytuvas (Tortui sustingti)
Ingredientai
- 360 g Kakaviniai sausainiai
- 200 g Sviestas - Ištirpintas
- 500 g Varškė
- 160 g Cukrus
- 1 v.š. Vanilinis cukrus
- 250 g Grietinėlė (35%)
- 1 v.š. Grietinė
- 25 g Želatina - Ištirpinta
- 3 vnt. Snickers batonėliai - Smulkinti, nebūtina
- 25 g Tarkuotas juodasis šokoladas - Puošimui
- Pagal skonį Džiovintos slyvos - Susmulkintos
Gaminimo eiga
- Sausainius sumalti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Masę dėti į kepimo formą ir stipriai suspausti. Dėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Paruošti varškės masę: sudėti varškę, grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę ir žiupsnelį druskos į maišytuvą ir gerai išmaišyti.
- Ištirpinti želatiną ir įmaišyti į varškės masę. Sudėti smulkintus Snickers batonėlius ir džiovintas slyvas.
- Varškės masę pilti ant sausainių pagrindo. Papuošti tarkuotu juoduoju šokoladu arba cukraus pudra. Palikti šaldytuve bent 5 valandoms.
Pabaigai…
Jei norite, galite naudoti ir kitus šokoladus ar saldainius vietoje Snickers batonėlių. Puošimui taip pat tinka cukraus pudra, tačiau ji gali tirpti, todėl rekomenduojama naudoti tarkuotą šokoladą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 400gBaltymai: 50gRiebalai: 300gSotieji riebalai: 180gPolinesotieji riebalai: 20gMononesotieji riebalai: 100gCholesterolis: 400mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 300gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 15mg