Varškėtukai su trintomis ir šviežiomis braškėmis

Varškėtukai su trintomis ir šviežiomis braškėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Po visų švenčių ir perpildyto vaišių stalo, jau norisi kažko lengvo arba gaivaus. Varškėtukai su trintomis ir šviežiomis braškėmis yra puikus pasirinkimas. Jie tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir kaip desertas. Trintos braškės iš šaldyklio, o šviežios uogos iš daržo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Desertai, Pietūs, Pusryčiai, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Verdančiam vandeniui)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti ir formuoti)

Ingredientai
  

  • 500 g Varškė
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 sauja Cukrus
  • Žiupsnelis Druska
  • Kiek reikia Miltai - Kad masė būtų minkšta (nepadauginkit)
  • 200 g Trintos braškės - Iš šaldyklio
  • 200 g Šviežios braškės - Iš daržo

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, druską ir miltus dubenyje, kad gautumėte minkštą tešlą.
  • Formuokite mažus varškėtukus ir dėkite juos į verdantį vandenį.
  • Kai varškėtukai iškyla į vandens paviršių, virkite dar porą minučių.
  • Patiekite su trintomis braškėmis ir šviežiomis braškėmis.

Pabaigai…

Galite naudoti bet kokias sezonines uogas ar vaisius vietoje braškių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 15gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Braškės, Lengvas maistas, Receptai su nuotraukomis, Varškėtukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai