Varškėtukai su trintomis ir šviežiomis braškėmis
Po visų švenčių ir perpildyto vaišių stalo, jau norisi kažko lengvo arba gaivaus. Varškėtukai su trintomis ir šviežiomis braškėmis yra puikus pasirinkimas. Jie tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir kaip desertas. Trintos braškės iš šaldyklio, o šviežios uogos iš daržo.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Verdančiam vandeniui)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti ir formuoti)
Ingredientai
- 500 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 sauja Cukrus
- Žiupsnelis Druska
- Kiek reikia Miltai - Kad masė būtų minkšta (nepadauginkit)
- 200 g Trintos braškės - Iš šaldyklio
- 200 g Šviežios braškės - Iš daržo
Gaminimo eiga
- Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, druską ir miltus dubenyje, kad gautumėte minkštą tešlą.
- Formuokite mažus varškėtukus ir dėkite juos į verdantį vandenį.
- Kai varškėtukai iškyla į vandens paviršių, virkite dar porą minučių.
- Patiekite su trintomis braškėmis ir šviežiomis braškėmis.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokias sezonines uogas ar vaisius vietoje braškių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 15gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg