
Varškėtukai su vanile
Kartais norisi prisiminti vaikystę ir iškepti paprastus, bet be galo skanius varškėtukus. Šie varškėtukai yra ypatingi savo švelnia tekstūra ir šiek tiek saldžiu, vanile kvepiančiu skoniu. Jie puikiai tinka pusryčiams ar desertui po sočių pietų.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Geriausia nelipnia danga)
- Šaukštas (Varškėtukams formuoti)
- Dubuo (Ingredientams maišyti)
Ingredientai
- 250 g Varškė - Riebi arba vidutinio riebumo
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 žiupsnis Druska
- 1 v.š. Cukrus
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 3 v.š. Miltai - Papildomai, jei reikia tešlai sutirštinti
Gaminimo eiga
- Sumaišykite varškę, kiaušinį, druską, cukrų ir vanilinį cukrų dideliame dubenyje. Įdėkite miltus ir gerai išmaišykite, kol masė taps vienalytė. Jei tešla per daug skysta, pridėkite dar šiek tiek miltų.
- Iš gautos masės formuokite mažus kamuoliukus ir lengvai suplokite, kad gautumėte apvalius varškėtukus.
- Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus arba sviesto. Kepkite varškėtukus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos, apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
- Patiekite šiltus, su mėgstamu uogų padažu, medumi ar grietine.
Pabaigai…
Jei mėgstate, galite į tešlą įdėti razinų ar kitų džiovintų vaisių. Taip pat puikiai tiks įvairūs priedai patiekiant – pavyzdžiui, klevų sirupas ar jogurtas.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 80mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg