Vėdarai kepti karšto oro gruzdintuvėje

Vėdarai kepti karšto oro gruzdintuvėje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vėdarai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris gaminamas iš bulvių ir kiaulienos žarnų. Šį kartą pabandžiau juos kepti karšto oro gruzdintuvėje, ir rezultatas buvo puikus. Pasiruošimas reikalauja šiek tiek laiko, bet galutinis rezultatas tikrai vertas pastangų. Tai puikus patiekalas šeimos vakarienei ar ypatingai progai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Karšto oro gruzdintuvė (Kepti vėdarams)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Didelis dubuo (Ingredientams maišyti)
  • Šaukštas (Ingredientams maišyti)

Ingredientai
  

Vėdarai

  • 1 kg g Bulvės - Nuskustos ir sutarkuotos
  • 200 g g Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 100 g g Rūkytos šoninės - Smulkiai supjaustyta
  • 1 šaukštas Druska
  • 1 šaukštelis Juodieji pipirai
  • Kiek reikia Kiaulienos žarnos - Išvalytos

Gaminimo eiga
 

  • Svogūnus ir rūkytą šoninę pakepinti keptuvėje iki auksinės spalvos.
  • Sutarkuotas bulves sumaišyti su pakepintais svogūnais ir šonine. Įdėti druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Paruoštą masę sukrėsti į išvalytas kiaulienos žarnas. Žarnas užrišti abiejuose galuose.
  • Paruoštus vėdarus dėti į karšto oro gruzdintuvę ir kepti 180°C temperatūroje apie 60 minučių, kol gražiai apskrus.

Pabaigai…

Jeigu norite, kad vėdarai būtų dar traškesni, galite juos dar trumpai pakepti keptuvėje prieš patiekiant.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kiaulienos žarnos, Tradicinis, Vėdarai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai