Vegetariškas pyragas
Tai sveikas patiekalas iš augalinės kilmės produktų, jis puikiai tiks ne tik sotiems vegetarų ar veganų pietums, tačiau tiks ir visavalgiams 🙂
Ingredientai
- 1 šaukštas aliejaus
- 2 šaukštai česnako
- 1 svogūnas
- 2 morkos
- 400 g pievagrybių
- 200 g kukurūzų
- Prieskoniai: saujelė petražolių, čiobreliai, šalavijas, druska, pipirai
- 1 šaukštas pomidorų padažo
- 2 puodeliai daržovių sultinio
- 4 bulvės
- Sojos/riešutų pienas (reikalingi bulvių košei pagaminti)
Gaminimo eiga
- Įkaitinti troškinimui skirtą dubenį, įpilti aliejaus, ištroškinti česnaką, svogūną, supjaustytas morkas, smulkintus pievagrybius, suberti kukurūzus, pagardinti prieskoniais ir žolelėmis, įdėti pomidorų padažo, supilti daržovių sultinį.
- Nukelti puodą, paimti ir įkaitinti kitą, į jį suberti pjaustytas bulves, jas išvirti, išvirtas sutrinti.
- Įpilti šiek tiek sojos/riešutų pieno bulvių košei gauti (galima naudoti ir paprastą pieną, arba košę pagaminti kitaip)
- Bulvių košę pagardinti druska ir pipirais.
- Į kepimo indą supilti troškinį, ant jo sudėti bulvių košę ją pertepti, uždengti lygiu sluoksniu.
- Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
Pabaigai…
Skanaus!