Velykiniai margučiai su svogūnų lukštais

Velykiniai margučiai su svogūnų lukštais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra apie tradicinius Velykų margučius, dažytus natūraliais dažais iš svogūnų lukštų. Margučių dažymas yra senas tradicinis paprotys, o šis metodas suteikia kiaušiniams gražų, natūralų raštą. Dauguma žmonių naudoja šį metodą, nes jis yra paprastas ir natūralus, o kiaušiniai atrodo puikiai ant Velykų stalo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Velykų papročiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 12 kiaušiniai
Kalorijos(-ų) 70 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vandeniui virti ir kiaušiniams virti)
  • Šaukštas (Kiaušiniams išimti)
  • Svogūnų lukštai (Dažymui)
  • Marlinis audeklas (Kiaušiniams apvynioti)
  • Gumelės (Audeklui pritvirtinti)

Ingredientai
  

Pagrindinės sudedamosios dalys

  • 12 vnt Kiaušiniai
  • 1 sauja Svogūnų lukštai - Raudonieji arba geltonieji svogūnai
  • 1 litras l Vanduo - Kiaušiniams virti
  • 1 šaukštas vnt Druska - Kad kiaušiniai nelūžtų verdant

Gaminimo eiga
 

  • Uždėkite puodą su vandeniu ant viryklės ir užvirkite. Įdėkite svogūnų lukštus ir virkite apie 10 minučių, kol vanduo įgaus intensyvią spalvą.
  • Apvyniokite kiaušinius marle arba audiniu, pridėkite svogūnų lukštų, apvyniokite gumelėmis, kad viskas būtų tvirtai pritvirtinta.
  • Atsargiai sudėkite kiaušinius į verdantį svogūnų lukštų nuovirą ir virkite apie 10 minučių.
  • Išimkite kiaušinius su šaukštu ir leiskite atvėsti. Nuimkite audeklą ir lukštus, kad pamatytumėte margučių raštą.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitomis natūraliomis medžiagomis, tokiomis kaip burokėlių sultys ar ciberžolė, kad gautumėte kitokias spalvas ir raštus.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 70kcalAngliavandeniai: 1gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1.5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2.5gCholesterolis: 186mgNatris: 62mgKalis: 69mgVitaminas A: 270IU
Recepto raktažodžiai Margučiai, Natūralus dažymas, Svogūnų lukštai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai