Velykų margučiai su želė dažais ir servetėlėmis

Velykų margučiai su želė dažais ir servetėlėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie Velykų margučiai yra dekoruoti naudojant želė dažus ir kruopas, taip pat su servetėlėmis bei paprastais dažais. Tai tradicinė Velykų veikla, kuri sujungia spalvingumą ir kūrybiškumą, leidžiant kiekvienam kiaušiniui tapti unikaliu kūriniu. Naudojant įvairius dažymo metodus, galima sukurti margučius, kurie privers šypsotis ir džiaugtis šia pavasario švente.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Iš viso 1 hour
Patiekalas Vėlykų patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 15 margučiai
Kalorijos(-ų) 70 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Vandens dubuo (Šiltam vandeniui dažams tirpinti)
  • Šepetėlis (Dažams ant kiaušinių tepti)
  • Servetėlės (Kiaušiniams apvynioti po dažymo)
  • Kruopos (Naudojamos margučių dekoravimui)

Ingredientai
  

  • Želė dažai - Įvairių spalvų
  • 15 vnt Kiaušiniai - Virti ir ataušinti
  • Servetėlės - Naudojamos dekoravimui
  • Kruopos - Naudojamos kiaušinių dekoravimui

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite želė dažus pagal instrukcijas, ištirpinkite juos šiltame vandenyje.
  • Įmerkite kiaušinius į dažus, naudodami šepetėlį padengti spalvą, jei reikia.
  • Apvyniokite dažytus kiaušinius servetėlėmis, leiskite dažams išdžiūti.
  • Pasiruoškite kruopas ir apibarstykite jomis kiaušinius, kad sukurti unikalius marginimo efektus.
  • Leiskite kiaušiniams visiškai išdžiūti prieš juos išvyniojant ir demonstruojant.

Pabaigai…

Eksperimentuokite su skirtingais dažų atspalviais ir marginimo technikomis, kad kiekvienas margutis būtų unikalus. Taip pat galite pridėti blizgučių ar kitų dekoratyvinių elementų, kad margučiai būtų dar įspūdingesni.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 70kcalAngliavandeniai: 1gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 180mgNatris: 70mgKalis: 60mgCukrus: 1gVitaminas A: 100IU
Recepto raktažodžiai Pavasario šventės, Servetėlių technika, Velykų margučiai, Želė dažai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai