Vėžiai su česnaku ir alumi

Vėžiai su česnaku ir alumi

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas, kurio pagrindą sudaro česnakai, druska, lauro lapai ir alaus dvelksmas, yra tobulas vakaro skonis. Pradėję nuo tradicinio verdančio vandens ruošimo, šis receptas perima paprastumą ir sujungia jį su ypatingais skoniais, kurie puikiai tinka tiems, kurie mėgsta jūros gėrybes su šiek tiek šmaikštumo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Verdančiam vandeniui paruošti)
  • Samčiai (Vėžiams ištraukti iš vandens)

Ingredientai
  

  • 1 kg vnt Vėžiai - Švieži
  • 5 šaukštai Druska
  • 5 vnt Lauro lapai
  • 3 galvutės Česnakai - Sutrinti
  • 1 stiklinė Alus - Geriausia – šviesus
  • 100 g vnt Krapai - Švieži
  • Pagal skonį vnt Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Didelį puodą užvirkite su daug druskos, lauro lapais ir sutrintais česnakais.
  • Į verdantį vandenį įdėkite vėžius ir virkite apie 10-15 minučių, kol jie taps ryškiai raudoni.
  • Prieš pabaigą, įpilkite stiklinę alaus ir suberkite šviežius krapus.
  • Patiekite vėžius karštus, iš karto ištraukus iš verdančio vandens.

Pabaigai…

Vėžius galima papildomai pagardinti pasirinktais prieskoniais arba patiekti su mėgstamomis padažų rūšimis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 25gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Alūs, Jūros gėrybės, Receptai su nuotraukomis, Verdantys vėžiai, Vėžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai